Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Homoktövis-félék

A szúrós sövények egyik örök slágere a homoktövis, mely feltűnő megjelenésével hódítja meg a kertbarátok szívét. A homoktövis fürtökben lógó sárgás-narancsos bogyótermése egyedi hangulatot kölcsönöz a kertnek, ráadásul ez a cserje egyéb előnyökkel is szolgál!

A homoktövis híresen ellenálló cserjeféle, a talajra egyáltalán nem kényes, tulajdonképpen bárhol megél, emellett jól tolerálja a szeles területeket is, vagyis szinte bármilyen körülmények között hatékony és díszes sövény válik belőle!

Homoktövis kapható kertészetemben!

 

A homoktövis sűrű, tövises ágai miatt kiváló védelmi vonalat alkot, átmenni, átmászni lehetetlen rajta, így még egy szögesdrót kerítéssel is felveszi a harcot védelem tekintetében!

A homoktövis bogyói ehetőek, ráadásul gyógyhatásúak is, emellett ez a cserje kihagyhatatlan a madárbarát kertekből, a bogyók ugyanis a szárnyasok kedvenc csemegéi közé tartoznak. Ha Ön is egy jó értelemben véve igénytelen, magas funkcionalitású, mégis dekoratív sövény növényt keres, a homoktövis képében már meg is találta!

Rendezés: