Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vadszőlő fajták

Az egyik legkedvezőbb tulajdonságokkal bíró futónövény a vadszőlő, mely széleskörűen felhasználható, díszítőértéke kimagasló,  a falfelületet vagy a tetőt pedig nem károsítja, ezért megkötések nélkül telepíthető bárhova, még akár romosabb falak elfedésére is kockázatmentesen bevethető.

Lombhullató növény, így tavasszal és nyáron zölden díszít, ősszel csodás vöröses-sárgás árnyalatokban ragyog, majd télen leveleit veszti, így a rovarok nem tudnak áttelelni a lombozat alatt! Nagy magasságokba is felkúszik, komplett társasházi tűzfalak, homlokzatok is elfedhetőek vele, az ép falakban pedig nem tesz kárt.

 

 

A vadszőlő fajtákat elsősorban akkor ajánlom Önnek, ha nagyobb, dísztelen vagy kifejezetten csúf falfelületeket szeretne növénnyel megszépíteni, de természetesen a kerítését, vagy akár egy filagóriát is befuttat vele. Ez a kúszónövény nem kényes, gondozása roppant egyszerű, a metszést jól tolerálja. 

Kertészetem kínálatában a vadszőlő fajták több típusát is megtalálja, így ajánlom figyelmébe a különösen dekoratív tarkalavelű változatot, vagy a falakról szinte nyom nélkül eltüntethető tapadókorongos vadszőlőt! Nagyobb felületekhez méterenként egy tő növény ültetését javaslom.

Rendezés: