Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Milyen földbe ültessem?

Ebben a menüpontban tematikusan gyűjtöttem össze Önnek a különféle talajtípusokba ültethető növényeket, hogy pontosan kiválaszthassa az Ön kertjének földjébe leginkább passzoló növényt.

Fontos tudni, hogy a talaj típusa alapvetően meghatározza az ültethető növények körét. Gyakran előfordul, hogy egy-egy növény a gondos ültetés és szakszerű ápolás ellenére is hanyatlásnak indul, majd később el is pusztul, az ilyen jelenségek hátterében gyakran a nem megfelelő talajtípus áll, ezért lényeges összehangolni a kert földjének adottságait az ültetendő növények igényeivel. Más és más növényfajok érzik jól magukat agyagos, savanyú, meszes, vagy éppen homokos talajon! Lehetséges ugyan a talajtípus részleges megváltoztatása, azonban ez általában sok munkával (a talaj felső rétegének eltávolítása, a talaj cseréje) és jelentős kiadással jár, sokkal kézenfekvőbb és célravezetőbb a kert talajtípusához igazítani az ültetendő növényeket!

talajtípusok szerinti növények

Lejjebb görgetve praktikus, csoportos gyűjtésben találja meg kertészetem különböző talajtípusokhoz ajánlott növényeit, válogasson közülük kedvére, hogy ültetésükkel tartós eredményt, gazdag virágzást, erőteljes növekedést érjen el!

Agyagos talajba ültethető növények Agyagos talajba ültethető növények
Agyagos talajra való növények a Megyeri kertészetben!
Homokos talajba ültethető növények Homokos talajba ültethető növények
Homokos talajra való növények a Megyeri kertészetben!
Meszes talajt kedvelő növények Meszes talajt kedvelő növények
Meszes talajra való növények széles választéka a Megyeri kertészetben!
Savanyú talajt igénylő növények Savanyú talajt igénylő növények
Savanyú talajra való növények a Megyeri kertészetben!