Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rovarölő permetszer

Növényeink védelme érdekében ezekkel a készítményekkel megelőzhetőek a kártevők okozta károsítások. A rágott, szívogatott gyümölcsök felületén keresztül másodlagos baktérium- vagy gombabetegségek hatolhatnak be a termésekbe pl. monília, szürkepenész. 

Vannak idegrendszerre ható és fejlődést befolyásoló rovarölőszerek. Kártevők széles köre ellen védekezhetünk hatékonyan ezekkel a készítményekkel. Egyes szerekkel preventíven (megelőzésképpen) védekezhetünk, de a már jelenlévő rovarok további kártétele is visszaszorítható vagy megakadályozható. A hatóanyag hatásmódja lehet kontakt, szisztemikus (felszívódó) vagy mélyhatású is, de hogy melyiket érdemes választani az mindig a kártevő biológiájától és típusától függ. A kellemetlen kártevők ellen ajánlom a rovarölő permetezőszerekhez keverhető adjuvánsok  (például táplálkozásfokozó adalékanyagok) használatát is.

A honlapomon elérhető készítmények kiválasztásánál érdemes a hatástartamot, a hatóanyag hatásspektrumát figyelembe venni, számolni a várakozási időkkel és nem utolsó sorban megnézni, hogy azok mely kultúrában engedélyezettek és mely kártevő ellen hatékonyak. 

Egyes kártevők megjelenését rovarfogó ragacslapokkal követhetjük és ennek figyelésével, ki tudjuk számolni a permetezés optimális időpontját.

Rendezés: