Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Oszlopos koronájú fák

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

Oszlopos díszfák nagy választékát találja kertészetemben! A kiválasztott facsemetéket országosan házhozszállítom.

Díszfák ültetése előtt nem csupán ajánlott, de szinte kötelező arra is gondolni, hogy a telepítéskor még kisméretű fa a későbbiekben terebélyes, sudár növénnyé fog cseperedni. Kisebb alapterületű kertekben például egyszerűen nem férnek el a széles, oldalra terjeszkedő lombkoronával rendelkező fák, de hasonló probléma lehet az is, hogy az utcafronti fák ágrendszere oldalirányban érinti a légvezetékeket. Ilyen esetekben az oszlopos habitusú díszfák választása a helyes, hiszen ezek a fák felfelé terjeszkedő koronával rendelkeznek, így kisebb helyeken is elférnek! Az oszlopos díszfák esztétikai értéke természetesen nem marad el a többi díszfákétól, ugyanannyira dekoratívak és mutatósak, csupán a speciális területi jellemzőkhöz alkalmazkodnak

Oszlopos díszfák a Megyeri kertészetből!

Oszlopos díszfákat nem csak helyszűke esetén ültethetünk, ezek a fák kevésbé árnyékolnak, ami gyakran fontos lehet, valamint sudár termetükkel, magasra törő lombozatukkal függőlegesen is kitöltik a teret, új dimenziót adhatnak a kertnek! Kertészetemben az oszlopos díszfák gazdag választékát találja, külön ajánlom az Ön figyelmébe az oszlopos juhart, az oszlopos kőrist, az oszlopos krisztustövist, vagy éppen az oszlopos csörgőfát!

Ne feledje, ha kis alapterületen szeretne magas díszítőértékű fát nevelni, ha szűk utcába telepítene fát, vagy egyszerűen csak függőlegesen terjeszkedne kertjében, válogasson az oszlopos habitusú díszfák közül!

Rendezés: