Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Oszlopos koronájú fák

Díszfák ültetése előtt fontos arra is gondolni, hogy a telepítéskor még kisméretű fa a későbbiekben terebélyes, sudár növénnyé fog cseperedni. Kisebb alapterületű kertekben egyszerűen nem férnek el a széles, oldalra terjeszkedő lombkoronával rendelkező fák, de probléma lehet az is, ha az utcafronti fák ágrendszere érinti a légvezetékeket.

Ilyen esetekben az oszlopos habitusú díszfák választása a jó megoldás, hiszen ezek a fák felfelé terjeszkedő koronával rendelkeznek, így kisebb helyeken is elférnek! Az oszlopos díszfák esztétikai értéke természetesen nem marad el a többi díszfákétól, ugyanannyira dekoratívak és mutatósak, csupán a speciális területi jellemzőkhöz alkalmazkodnak

 

Oszlopos díszfák a Megyeri kertészetből!

 

Oszlopos díszfákat nem csak helyszűke esetén ültethet, ezek a fák kevésbé árnyékolnak, ami gyakran fontos lehet, valamint sudár termetükkel, magasra törő lombozatukkal függőlegesen is kitöltik a teret, ezáltal új dimenziót adhatnak a kertnek!

Kertészetemben az oszlopos díszfák gazdag választékát találja, külön ajánlom az Ön figyelmébe az oszlopos juhart, az oszlopos kőrist, az oszlopos krisztustövist, vagy éppen az oszlopos csörgőfát!

Rendezés: