Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Késői eper palánta ajánlatunk

Az eper (helyes nevén szamóca, vagy földieper) az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, termésének finom íze, vonzó megjelenése, páratlan illata valóban az egyik legkívánatosabb kerti gyümölccsé teszi! 

Az eper nem csupán finom nassolnivaló, hanem egészséges gyümölcs is, elsősorban magas C-vitamin és ásványi anyag tartalma miatt, ráadásul  energiaszegény mivolta miatt diétázóknak is ajánlható! 

 

Késői eper fajták vásárolhatók kertészetemben!

 

Amennyiben epret szeretne ültetni kertjébe, fontos eldöntenie, hogy mikor szeretne szüretelni! Ha késői érésű epret szeretne gondozni, akkor lejjebb görgetve máris válogathat a kései fajták közül, nagyszerű választás többek közt a 'St. Pierre', a 'Roxana', és a 'Victoriana' fajta.

A kései fajtáknál a telepítésre legalkalmasabb időszak a kora tavasz illetve nyár vége. A szabadgyökerű palántákat mindenképp ezekben az időszakokban helyezze ki az ágyásokba! A konténeres eper palánta vásárlásának az a fő előnye, hogy nyáron is tud szamócát ültetni kertjébe.