Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Mini virágágyi törpe rózsa ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

A mini virágágyi törpe rózsák legjellemzőbb tulajdonsága a méretük, magasságuk ugyanis jellemzően alig haladja meg a másfél araszt, vagyis a harminc centimétert. Ezek az apró rózsák ezért remekül illenek azokra a helyekre, ahová nagyobb társaik már nem férnének el, vagy elférnének ugyan, de nem mutatnának jól. A törpe rózsák felhasználási területe roppant széles, alkalmasak balkonládás, dézsás ültetésre, így hathatósan díszíthetik az erkélyt, vagy a teraszt, és ültethetőek kimondottan kisméretű előkertekbe, ahol a nagyobb dísznövények már el sem férnének. Természetesen a mini rózsák a kertbe is telepíthetőek, érdekes, látványos hatást eredményezhetnek egy kisebb méretű ágyásban vegyes színekben, vagy színek szerinti csoportosításban kihelyezve. A mini virágágyi törpe rózsák mindemellett sziklakertekbe is ültethetőek, a hagyományos sziklakerti növények mellett vagy azok helyett kifejezetten üdítő, izgalmas megjelenéssel bírnak majd.

A mini rózsák gondozása kicsit összetettebb feladat, mint nagyobb méretű társaik esetében, ugyanis alacsony mivoltukból fakadóan ezek a rózsák fogékonyabbak a gombás betegségekre, így öntözésük fokozott figyelmet igényel, ügyelni kell rá, hogy lombozatukat és virágaikat ne érje az öntözővíz. A törpe rózsák mindig ellenállóbbak lesznek, ha cserépben, dézsában neveljük őket! Egyes törperózsák kifejezetten fagyérzékenyek, jobban kedvelik a szobai környezetet, míg mások, például az oltott törpe rózsák jobban tolerálják a szabadföldi nevelkedést. Mini rózsa vásárlása előtt lehetőleg mindig tájékozódjunk az adott fajta jellemző tulajdonságairól, és azoknak megfelelő környezetet biztosítsunk kiszemeltünknek!

A miniatűr virágágyi törpe rózsákat azoknak ajánlom, akik helyszűke miatt lemondani kényszerültek a kerti rózsanevelésről, de mégis szívesen nevelnének ilyen dekoratív, esztétikus dísznövényeket. A miniatűr rózsák kifejezetten alkalmasak arra is, hogy leváltsák a balkonokon, teraszokon megszokott, sokszor már unalmas muskátlikat, és egyéb megszokott virágokat, a sziklakertek szerelmeseinek pedig egyenesen kihagyhatatlanok ezek a miniatűr rózsakülönlegességek! 

Rendezés: