Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Bazsalikom-fajták

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Válogasson kedvére fűszernövényeim közül, hogy kertje illatos és praktikus lehessen! Ha Ön is kedveli az olasz konyhát, akkor ajánlom figyelmébe a bazsalikom-féléket!

A házi fűszernövény termesztésnek számtalan előnye van. A saját nevelésű fűszer mindig friss, használatra kész, és a kellő mennyiségben áll rendelkezésre. A házi fűszerek háttere ismert, vagyis biztosan adalékanyag-, és vegyszermentesek, tehát egészséges bioélelmiszerek készíthetőek segítségükkel. A fűszernövények közös jellemzője, hogy nevelésük egyszerű,  akár a balkonon, az ablakpárkányban is megélnek és növekednek, de természetesen külön kis kerti fűszerveteményest is kialakíthatunk többféle fűszernövény ültetésével!

Bazsalikom és más fűszernövények a Megyeri kertészetben

A fűszenövények közül különösen nagy népszerűségnek örvendenek a bazsalikom-félék, hiszen a mindenki által kedvelt olasz konyha egyik alapvető fűszeréről van szó. A bazsalikomot felhasználhatjuk tésztaételek, pizzák készítéséhez, mártásokhoz, öntetekhez, salátatálakhoz, de remek ízharmóniák hozhatóak létre például a bazsalikom és paradicsom keverésével. A bazsalikom könnyen termeszthető, alacsony gondozási igényű fűszernövény, kezdők konyhakertészeknek is bátran ajánlható! Ön se hagyja ki az otthoni fűszer repertoárból a friss, saját termesztésű bazsalikomot!

Kertészetem kínálatában többféle bazsalikom változatot talál, melyekhez görgessen lejjebb!