Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Árnyékliliom kínálatunk

Az árnyékliliomok a nevükhöz hűen a kevésbé napos kertrészeken is jól megélnek, így kifejezetten alkalmasak a más növényfajokkal nehezen benépesíthető kedvezőtlenebb adottságú sarkok, zugok színesítésére, dekorálására!

Elsősorban roppant mutatós leveleikkel díszítenek, melyek íveltek, szív alakúak, és élénkzöldek, vagy csíkosak, mintázottak. Emellett virágaik sem jelentéktelenek, a fehér vagy lilás árnyalatú virágok csodás kiegészítői a dús lombtengernek!

Az árnyékliliomok mérete fajtától függően eltérő, akadnak nagyobb, bokros habitusú típusok, és kisebb fajták, utóbbiak sziklakertekbe is igencsak jó választások! Ezek a növények jól tűrik a szárazságot, különleges igényeik nincsenek, bármely átlagos kerti körülmények között jól érzik magukat, egyedül a tűző napsugarakat nem kedvelik.

Az árnyékliliomok sok lehetőséget rejtenek, kiválóan alkalmasak izgalmas szín és formatársítások, növénykompozíciók tagjaként, elegáns és szép díszei a félreeső kertrészeknek, valamint látványosak előkerti dekorációként is!

Rendezés: