Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Kivi kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

Válogasson kertészetem különleges kivifajtái közül! A kiválasztott növényeket kertkapujáig kiszállítom!

A kivi az egyik legfélreértettebb gyümölcs, ugyanis sokan úgy tartják, hogy nálunk nehezen nevelhető déligyümölcs, holott ez tévhit! A kivi eredeti élőhelye ugyanis a távoli Kína, éghajlati igényei pedig szinte pontosan egybeesnek a magyar klímával, így hazánkban ez az egzotikus gyümölcs problémamentesen nevelhető, mind a napos órák száma, mind a csapadékmennyiség megfelelő számára, ráadásul a kivi teljesen télálló! A kivi mellett szól az is, hogy roppant ellenálló növény, betegségei, kártevői alig akadnak, így kezdőknek is bátran ajánlható! Fontos információ, hogy a saját nevelésű kivi íze édesebb, zamatosabb, mint a bolti gyümölcsé, utóbbinak ugyanis nincs ideje a megfelelő utóérettség eléréséhez.

 

A gazdag kivitermés titka, hogy porzós és termős kivitöveket is meg kell honosítani a kertben, így a megfelelő beporzás, és a magas terméshozam biztosított lesz. Kisebb kertekbe, vagy helyszűke esetén az öntermékeny kivit ajánlom, ebből a típusból akár egyetlen tő is elegendő! A kivi nevelése nem kíván jelentős gyakorlatot, átlagos mennyiségű öntözést, esetenkénti tápanyag utánpótlást, és megfelelő támasztékozást követel csupán. A kivit elsősorban azoknak ajánlom, akik egy, a hagyományos fajtáktól eltérő, ízletes gyümölcstermőre vágynak, ami egzotikus mivolta ellenére könnyen, problémamentesen nevelhető!

Aki a kivik közül is az izgalmas, egyedi, különleges megjelenésű fajtákat ültetné, az kertészetem különleges kivifajtái közül válogasson!          

Rendezés: