Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Szentfa-félék

A szentfa hazánkban kevéssé ismert, de őshazájában, Japánban kifejezett kultusz övezi, népszerűsége évszázadok óta töretlen a távol-keleti országban. Ez a cserjeféle elsősorban könnyed, légies megjelenésével, laza ágrendszerével, és főképpen káprázatos őszi lombszínével csábítja majd el az egzotikumokat kedvelő kertbarátokat!

A szentfa kimagasló előnye, hogy a színhiányos, komor téli időszakban feltűnően dekorál leveleivel és messziről virító piros termésével. Ezért elsősorban akkor ajánlom Önnek, ha kertje növényegyütteséből hiányoznak a télen is mutatós fajok.

 

Szentfa fajták kaphatók kertészetemben!

 

Magassága mindössze egy-másfél méter, így kompakt termetével remek dísze lehet előkerteknek, utcafronti ágyásoknak, de persze a fő alkalmazási területe a kert központi részein lévő ágyások színesítése. Noha hagyományos sövényként nem igazán vethető be, a kerítés mellett hosszanti sorban ültetve pompás látványt fog nyújtani!

A szentfa védett fekvésben gond nélkül áttelel, ápolása nem kíván speciális feladatokat. Kertészetemben az alapfaj mellett egyéb izgalmas színváltozatokat is talál, így az eleve különleges cserjeféle még exkluzívabb változatait is beszerezheti!

Rendezés: