Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Illatos rózsa ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 50 másodperc

Az illatos rózsák csoportját bizonyosan nem szükséges hosszasan bemutatni, ide azok a rózsák tartoznak, melyek közös tulajdonsága az átható, intenzív rózsaillat, mellyel elárasztják az egész kertet! A rózsákat hajlamosak vagyunk elsősorban megjelenésük, külső szépségük alapján vizsgálni és osztályozni, holott a teljes élménynek elmaradhatatlan része a klasszikus rózsaillat is. Az illattal a rózsa intimitást teremt, hiszen az aroma megízleléséhez közelebb lépünk, szorosabb kontaktust létesítünk a növénnyel, alkalmunk adódik jobban megfigyelni, elmerülni a szépségében, az illathatás pedig nagyban fokozza ezt a kialakuló közeli viszonyt. Nem feltétlenül kell ugyanakkor közel lépnünk az illatos rózsához, csoportos ültetés esetén a megtöbbszöröződő aroma az egész kertet bejárja majd, az egyszerre több érzékszervre ható növény átveszi az uralmat a birtokon, és a személyes intimitást kiterjeszti az egész területre.

Az illatos rózsák ezeknek a csodás dísznövényeknek az igazi esszenciáját hordozzák, telepítésükkel a kert nem csupán esztétikussá, de más tekintetben is vonzóvá varázsolható! Az illatos rózsák természetesen egyéb tekintetben is domborítanak, gazdag szín-, és méretváltozatban elérhetőek, így egyaránt válogathatunk közülük kisebb vagy nagyobb kertekbe, és lehetőség nyílik az egyéniségünknek megfelelő, azt kifejező érdekes, konzervatív, vagy éppen merész színkombinációk kialakítására is vegyes összeállítású ágyásokban!

Az illatos rózsákat azoknak a hobbikertészeknek ajánlom, akik a teljességre törekednek, és rózsaválasztásnál nem csupán szépérzékükre hallgatnak, hanem fontosnak tartják az atmoszférateremtő, átható rózsaillat meglétét is!

Rendezés: