Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Bükkfa ajánlataink

A bükk a hazai erdők jellegzetes fája, honos fafajként  alkalmazkodott az itthoni klímaviszonyokhoz, így a kertekben is bátran nevelhető. A bükköt sajátságos, sima kérge, és egyedi levélzete könnyen felismerhetővé teszi, a kertben barátságos hangulatú, otthonosságot árasztó fa.

Termete nagy, több tíz méter magasra is megnőhet, így elsősorban nagyobb birtokokra javaslom a telepítését, ahol központi látványelemként, a kert képének meghatározójaként díszeleghet!

 

Bükk facsemete rendelhető a Megyeri kertészetből!

 

A bükk nem rendelkezik speciális igényekkel, alacsonyra hatoló gyökérzete miatt kedveli a tápanyagdús földet, árnyéktűrése kiváló, sőt, a fiatal csemetéket egyenesen nem ajánlott tűző napsütésnek kitenni. Jellegzetes makktermése izgalmas játék lehet a gyermekeknek, levele pedig gyógynövényként is ismert, melyet elsősorban a bőrgyógyászatban használnak.

Amennyiben Ön is vonzódik a tradíciókhoz, a megszokott, otthonos érzetű látványhoz, ültessen kertjébe bükkfát, mely hangsúlyos megjelenésével, hosszú élettartamával minden tekintetben kertjének fő növénydísze lehet!

Rendezés: