Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Bükkfa ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

Vásároljon kertészetemből bükk facsemetét! országos kiszállítással, kedvező árakkal állok vásárlóim rendelkezésére!

A bükk a hazai erdők jellegzetes fája, honos fafajként  alkalmazkodott az itthoni klímaviszonyokhoz, így a kertekben is bátran nevelhető. A bükköt sajátságos, sima kérge, és egyedi levélzete könnyen felismerhetővé teszi, a kertben barátságos hangulatú, otthonosságot árasztó fa. Termete nagy, több tíz méter magasra is megnőhet, így elsősorban nagyobb birtokokra javallott a telepítése, ahol központi látványelemként, a kert képének meghatározójaként díszeleghet!

bükk facsemete rendelés

A bükk nem rendelkezik speciális igényekkel, alacsonyra hatoló gyökérzete miatt kedveli a tápanyagdús földet, árnyéktűrése kiváló, sőt, a fiatal csemetéket egyenesen nem ajánlott tűző napsütésnek kitenni. A bükk jellegzetes makktermése izgalmas játék lehet a gyermekeknek, és talán nem mindenki tudja, hogy nem csak takarmánynak való, hanem ezek a makkok emberi fogyasztásra is alkalmasak. A bükk levele gyógynövényként is ismert, melyet elsősorban a bőrgyógyászatban használnak.

Amennyiben Ön is vonzódik a tradíciókhoz, a megszokott, otthonos érzetű látványhoz, ültessen kertjébe bükkfát, mely hangsúlyos megjelenésével, hosszú élettartamával minden tekintetben kertjének fő növénydísze lehet!

Rendezés: