Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Selyemakác ajánlataink

A selyemakác, vagy más nevén perzsa selyemfa a messzi keletről érkezett hozzánk, ugyanis főképpen Irán és Kína területén őshonos, de Európában is régóta ültetett és kedvelt díszfa, elsősorban a mediterrán országokban.

A kisebb termetű díszfák közé tartozik, magassága kifejlett korában 6-10 méter, lombkoronája ívelt formájú, melyet lombhullatóként télen elveszt, hogy aztán tavasszal megújulva zöldelljen a kertben! Különlegessége, hogy virágai vonzzák a rovarokat, köztük a pillangókat, így valóban életteli miliőt teremt maga körül!

 

Selyemakác virágba borulva

 

A selyemakác ültetése akár a kisebb kertekbe is ajánlható, kompakt mérete okán előkertekben is elfér, a déli országokban pedig népszerű utcai sorfa, így utcafronti telepítése is jó ötlet, egyedi lombozatával, pasztelles virágaival új arculatot adhat a környéknek!

A selyemakác iránt érdeklődők az alapfaj mellett a bordó levelű, vagy az esernyőt formázó lombozattal rendelkező változatot is választhatják! Ezt a díszfát jó szívvel ajánlom Önnek, amennyiben egy kezelhető méretű, a kert arányait megtartó, ugyanakkor exkluzív megjelenésű, mediterrán hangulattal rendelkező fát keres birtokára vagy utcafrontjára. 

Rendezés: