Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Selyemakác ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 2 perc

A selyemakác, vagy más nevén perzsa selyemfa a messzi keletről érkezett hozzánk, ugyanis főképpen Irán és Kína területén őshonos, de Európában is régóta ültetett és kedvelt díszfa, elsősorban a mediterrán országokban. Magas díszítőértékét főképpen virágainak köszönheti, a nyár folyamán szakaszosan nyíló virágok üde rózsaszínűek, olykor lilás árnyalatúak, a porzószálaktól pedig borzas, egzotikus megjelenést kapnak. A selyemakác a kisebb termetű díszfák közé tartozik, magassága kifejlett korában 6-10 méter, lombkoronája ívelt formájú, melyet lombhullatóként télen elveszt, hogy aztán tavasszal megújulva zöldelljen a kertben! A selyemakác különlegessége, hogy virágai vonzzák a rovarokat, köztük a pillangókat, így a fa valóban életteli, aktív miliőt teremt maga körül!

Selyemakác virágba borulva

A selyemakác ültetése akár a kisebb kertekbe is ajánlható, kompakt mérete okán előkertekben is elfér, a déli országokban pedig népszerű utcai sorfa, így utcafronti telepítése is jó ötlet, egyedi lombozatával, pasztelles virágaival új arculatot adhat a környéknek! A selyemakác a kisebb árnyékot adó fák közé tartozik. Lombozatát a hideg télben leveti ugyan, de előtte, ősszel a levelei sárgás árnyalatúra színeződnek, így remek látványt nyújtanak majd ebben az évszakban is. A fa leveleinek érdekes tulajdonsága, hogy éjszaka és esős időben összezárulnak, majd a napsütés visszatértekor újra szétnyílnak! A selyemakác iránt érdeklődők az alapfaj mellett a bordó levelű, vagy az esernyőt formázó lombozattal rendelkező változatot is választhatják!

A selyemakácot jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik egy kezelhető méretű, a kert arányait megtartó, ugyanakkor exkluzív megjelenésű, mediterrán hangulattal rendelkező díszfát keresnek birtokukra vagy utcafrontjukra. A selyemakác mellett szól a szokványostól eltérő, mutatós lombkoronája, heteken át díszlő szép virágzata, és széleskörű felhasználhatósága! 

A selyemakác virágpora enyhén allergizáló lehet, ezt vegyük figyelembe ültetése előtt.

Rendezés: