Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Bambusz ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 70 másodperc

Kertészetemből már rendelhetőek kertbe ültethető bambuszok! Ha Ön is szeretne egy exkluzív megjelenésű, csodás kerti növénydíszt, válassza a bambuszt!

A bambuszról a legtöbbünknek a pompás keleti díszkertek, az egzotikus látványt nyújtó bambuszerdők jutnak eszünkbe, és valóban, a bambusz egy szokatlan, ezért különleges hatást biztosító, izgalmas kerti dísznövény. Bambuszt Ön is telepíthet a kertjébe, a kertészetem által forgalmazott bambuszok mind alkalmasak a kerti vagy dézsás ültetésre hazánk éghajlatán. A bambuszok télállóak, ám érdemes a tavaszi, kora nyári időszakban ültetni őket, hogy a hideg hónapokat már megerősödve várhassák.

A bambusz gondozása nem jelent nagy kihívást, kezdők is elboldogulnak vele, metszési feladatai is roppant egyszerűek.

 

bambusz fajták a Megyeri kertészetben

 

A bambusz terjeszkedése erőteljes, eltávolítása pedig nagyon nehéz, ezért fontos tudni, hogy szabadföldi ültetése ún. gyökércsapdával ajánlott, vagyis egy olyan bekerített, szegéllyel ellátott helyre ajánlott telepíteni, ahonnan nem tud szétterjedni.

A másik megoldás a dézsás ültetés, mellyel még érdekesebb hatást lehet elérni, így ráadásul a növény helye változtatható! A bambuszt azoknak ajánlom, akik valamilyen különleges, nem megszokott dísznövénnyel szeretnék dekorálni kertjüket, akik szeretik a keleties hangulatot, és azoknak, akik nem bánják, ha a betérő vendégeik ámulatba esnek kertjük szépségétől!

 

Kérdései vannak a bambusszal kapcsolatban?

IDE KATTINTVA elolvashatja összefoglaló írásomat,

melyben minden bambuszt érintő kérdésére választ kap!

Rendezés: