Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Bambusz ajánlataink

A bambuszról a többségnek a pompás keleti díszkertek, az egzotikus látványt nyújtó bambuszerdők jutnak eszünkbe, és valóban, a bambusz egy szokatlan, ezért különleges hatást biztosító, izgalmas kerti dísznövény.

Bambuszt Ön is telepíthet a kertjébe, a kertészetem által forgalmazott bambuszok mind alkalmasak a kerti vagy dézsás ültetésre hazánk éghajlatán. A bambuszok télállóak, ám érdemes a tavaszi, kora nyári időszakban ültetni őket, hogy a hideg hónapokat már megerősödve várhassák. Gondozása nem jelent kihívást, kezdők is elboldogulnak vele, metszési feladatai roppant egyszerűek.

Bambuszok széles választéka kapható a Megyeri kertészetben!

Terjeszkedése erőteljes, eltávolítása pedig nagyon nehéz, ezért fontos tudni, hogy szabadföldi ültetése ún. gyökércsapdával ajánlott, vagyis egy olyan bekerített, szegéllyel ellátott helyre ajánlott telepíteni, ahonnan nem tud szétterjedni.

A másik megoldás a dézsás ültetés, mellyel még érdekesebb hatást lehet elérni, így ráadásul a növény helye változtatható! A bambuszt ajánlom Önnek, ha valamilyen különleges, nem megszokott dísznövénnyel szeretné dekorálni kertjét, ha extravagáns sövényt ültetne, vagy ha kifejezetten szereti a keleties hangulatokat!

Rendezés: