Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Eperfa ajánlataink

Az eperfát bizonyára Ön is jól ismeri, termését pedig biztosan szereti, hiszen aki elmegy egy terméssel teli eperfa mellett, biztos nem állja meg, hogy szedjen az ízletes bogyókból!

Az eperfát tévesen szederfának is hívják Magyarország egyes vidékein, ám nem összetévesztendő a szederrel, ami egy cserjeféle. A fehér eperfa, vagyis a Morus alba a nyár derekán hozza termését, megjelenését tekintve pedig 10-15 méter magasra megnövő díszes, lombhullató fa.

 

Eperfa rendelhető kertészeti webáruházamból!

 

Az eperfa ültetése leginkább házi kertekben szokás, mégpedig nyílt területekre, szoliternövényként, terebélyes lombkoronájával igazán mutatós tagja lehet a kertnek. Az eperfa fényigénye közepes, kedveli a teljes napfényt, de félárnyékos helyeken is megél. Vízigénye átlagos, jól tűri a szárazságot, de aszályos időszakokban öntözni kell.

Tűrőképessége kiemelkedő, remekül tolerálja a városi légszennyezettséget, ezért parkokban is gyakran alkalmazzák. Utcafronti fa is válhat belőle, de számolnia kell azzal, hogy pergő termése egyeseket zavarhat. 

Rendezés: