Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Eperfa ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon kertészetemből eperfa csemetét! Faiskolámból többféle változat rendelhető, a kiválasztott növényt pedig kertészetem saját teherautójával szállítom ki!

Az eperfát a legtöbbünk jól ismeri, termését pedig szeretjük, ha elmegyünk egy terméssel teli eperfa mellett, biztos nem álljuk meg, hogy szedjünk az ízletes bogyókból! Az eperfát tévesen szederfának is hívják Magyarország egyes vidékein, ám nem összetévesztendő a szederrel, ami egy cserjeféle. A fehér eperfa, vagyis a Morus alba a nyár derekán hozza termését, megjelenését tekintve pedig 10-15 méter magasra megnövő díszes, látványelemként is elsőrangú lombhullató fa.

eperfa vásárlás Megyeri kertészet

Az eperfa ültetése leginkább házi kertekben szokás, mégpedig nyílt területekre, szoliternövényként. Terebélyes lombkoronájával igazán mutatós tagja lehet a kertnek, minden tekintetet magára vonz! Az eperfa tűrőképessége kiemelkedő, remekül tolerálja a városi légszennyezettséget, ezért parkokban is gyakran alkalmazzák. Utcafronti fa is válhat belőle, de számolni kell azzal, hogy pergő termése egyeseket zavarhat. Az eperfa fényigénye közepes, kedveli a teljes napfényt, de félárnyékos helyeken is megél. Vízigénye átlagos, jól tűri a szárazságot, de aszályos időszakokban gondoskodjunk a vízutánpótlásról.

Tipp! kertészetemben az eperfa több érdekes változatát is megtalálja, a teljes kínálatért görgessen lejjebb!

Rendezés: