Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kakukkfű-fajták

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Tekintse meg kertészetem kakukkfű választékát! A megrendelt növényeket országosan kiszállítom, egészen az Ön kertkapujáig!

A kakukkfű méltán kedvelt kerti haszonnövény, hiszen fűszerként és gyógynövényként is roppant hasznos a háznál. A kakukkfű teája bevethető meghűlés, köhögés esetén, de jótékonyan hat az emésztési zavarokra is, kitűnő étvágygerjesztő, valamint hatékony gyulladáscsökkentő. Fűszerként nagyon sokoldalúan felhasználható, a kakukkfű jól illik a gombás, paradicsomos, mediterrán jellegű ételekhez, de ízletes kiegészítője halból készül fogásoknak, vagy grillezett húsoknak is. 

Kakukkfű választék a Megyeri kertészetben

A kakukkfű alacsony gondozási igényű növény, az átlagos kerti talajban szépen fejlődik, fény-, és melegigénye magas, és akár meszes közegbe, vagy sziklakerti környezetbe is telepíthető! A kakukkfű nyáron átható, kellemes illattal kényezteti a kertben tartózkodókat, finom aromája miatt jó ötlet az ablak alá, vagy a bejárat mellé is ültetni pár tövet. A kifejlett növényről évente 2-3 alkalommal is lemetszhető a fűszerként használt hajtásállomány, így Ön saját, garantáltan vegyszer-, és adalékanyag mentes fűszernövényét használhatja fel konyhájában!

Kertészetem kínálatában többféle kakukkfű fajtát is megtalál, az alapfaj mellett külön ajánlom az Ön figyelmébe a különleges illatélménnyel kecsegtető citromillatú változatot, vagy a megjelenésében extravagáns széleslevelű kakukkfüvet!

Rendezés: