Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Füge kínálatunk

Vásároljon előnevelt, egészséges és ellenálló fügefa csemetét kertészetemből, melyet az ország egész területén kiszállítok az Ön otthonába! Az aszalt fügét szinte mindenki szereti, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a füge a magyar kertekben is könnyen és egyszerűen nevelhető, így akár saját fügefánk terméséből is csemegézhetünk! A füge nem rendelkezik túlzó igényekkel a környezetét tekintve, a talajra nem érzékeny, az átlagos kerti földben szépen növekszik, csupán napsütéses, meleg fekvésű helyet kíván, így lesz nagy hozamú a termés! A füge a kezdő kertbarátoknak is ajánlható, gondozása kimerül a tavaszi metszésben, és a téli takarásban, utóbbira is csak extrém hidegek idején van szükség. Betegségei alig ismertek, növényvédelmi feladatokra várhatóan nem lesz szükség.

A füge nem csupán gyümölcsével, hanem dekoratív megjelenésével is hódít, tetszés szerint törzses fává is nevelhető, vagy éppen terebélyes bokorformára is alakítható. A fügefa ültetését szívből ajánlom azoknak, akik szeretnének túllépni a megszokott gyümölcstermők nevelésén, és szívesen gondoznának egy nagyon esztétikus megjelenésű, egzotikus kerti növényt, melynek gyümölcse ráadásul átlagon felül ízletes.

Azt se feledje, hogy sok különleges, távoli tájakról származó gyümölcsfával szemben a füge kimondottan könnyen és problémamentesen nevelhető!

Tudta-e? A füge gyümölcse július tájékán érik, de kis szerencsével augusztusban, sőt, akár még az ősz első felében is lehet még betakarítani a termésből!

Rendezés: