Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Futólonc fajták

Gyakori elvárás egy futónövénnyel kapcsolatban, hogy ne csak egyszerűen takarjon, hanem egyéb kedvező, vonzó tulajdonságai is legyenek. Ha Ön is univerzális kúszónövényt keres, épp jó helyen jár, mert a futólonc az egyik legsokoldalúbb futónövény!

A futólonc látványos, trombita alakú virágokkal rendelkezik, melyek nem csupán látványukkal, de markáns illatukkal is a kert népszerű, központi elemei lesznek. A legtöbb fajta magasra képes törni, akár 4-5 méter magas felületeket is beborítanak, ami pedig igazán egyedi tulajdonságuk, hogy talajtakaró növényként is bevethetőek!

 

Futólonc fajták a Megyeri kertészetben!

 

A futólonc fajták alacsony gondozási igényűek, betegségeik, kártevőik alig akadnak, kedvelik a félárnyékot, vízigényük közepes, a metszést jól tolerálják. A futóloncokat javaslom kerítések, pergolák, rácsozatok befuttatására, valamint esztétikus talajtakaróként is!

Kertészetemben többféle izgalmas és ritkán hozzáférhető fajtát találhat, így ajánlom az Ön figyelmébe az alapfajon kívül a japán futóloncot, és az „American beauty” változatot is!

Rendezés: