Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Futólonc fajták

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 25 másodperc

Vásároljon futónövényt kertészetemből! Futólonc fajták széles választékával állok kedves vásárlóim rendelkezésére!

Gyakori elvárás egy futónövénnyel kapcsolatban, hogy ne csak egyszerűen takarjon, hanem egyéb kedvező, vonzó tulajdonságai is legyenek. Ha Ön is univerzális kúszónövényt keres, épp jó helyen jár, mert a futólonc az egyik legsokoldalúbb futónövény! A futólonc látványos, trombita alakú virágokkal rendelkezik, melyek nem csupán látványukkal, de markáns illatukkal is a kert népszerű, központi elemei lesznek. A legtöbb futólonc fajta magasra képes törni, akár 4-5 méter magas felületeket is beborítanak, ami pedig igazán egyedi tulajdonságuk, hogy talajtakaró növényként is bevethetőek, így a parlagi, használaton kívüli kertrészeknek rendezett, virágos külsőt kölcsönözhetünk velük!

Futólonc fajták a Megyeri kertészetben!

A futólonc fajták alacsony igényűek, kedvelik a félárnyékot, vízigényük közepes, a metszést jól tolerálják. A futóloncokat javaslom kerítések, pergolák, rácsozatok befuttatására, valamint esztétikus talajtakaróként is! Kertészetemben többféle futólonc fajtát találhat, így ajánlom az Ön figyelmébe az alapfajon kívül a japán futóloncot, és az „American beauty” futólonc változatot is!

Tipp: a futólonc hajlamos az erőteljes terjedésre, így metszéssel tartsuk kordában növekedését!

Rendezés: