Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mandula kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon bőven termő, minőségi mandulafa csemetét kertészetemből! A kiválasztott fát kertkapujáig kiszállítom az ország egész területén!

A csonthéjas gyümölcsök körében a dió a legnépszerűbb, holott a kevésbé elterjedt mandula növényként legalább ugyanolyan szép, termése pedig még különlegesebb, ízletesebb. Mandulafa csemetét már csupán ritkasága miatt is érdemes a kertbe telepíteni, hiszen így a kert világa egy extravagáns megjelenésű, érdekes példánnyal bővülhet. A finom csemege sem marad el; egy felnőtt, egészséges mandulafa évi körülbelül 10-15 kg ehető mandulabéllel szolgál. A mandula bár nem tolerál mindenféle talajt és körülményt, egyértelműen sikerrel nevelhető azokon a tájegységeken, ahol a nemesebb szőlőtőkék is jól érzik magukat. A megfelelő helyre telepített mandulafa nem kíván sok törődést, akár kezdő kertbarátok is próbát tehetnek vele!

A mandulafa egyik nagy pozitívuma, hogy tavaszi virágzása idején szépsége vetekszik bármely díszfáéval, és persze egész évben harmonikus, esztétikus látványt nyújt. A betakarítás ideje a késő ősz, vagyis a mandulafa még akkor is kerti feladatokra csábít, amikor a legtöbb fa már a télre készülődve pihenőidejét tölti. A mandulafa ültetését nagyobb, tágasabb kertekbe ajánlom mindazoknak, akik szívesen nevelnének egy mind küllemében, mind termését tekintve egyedi és értékes gyümölcsfát!

Tipp: a mandula termése nyersen is ízletes, de még finomabb pörkölve, sózva, ráadásul a mandulabélből készül a kedvelt édesség, a marcipán is!

Rendezés: