Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Császárfa ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 50 másodperc

A császárfa igazán királyi szépség, és ezt nem csupán egyedi külalakja miatt igaz rá, hanem azért is, mert nevét II. Vilmos holland király feleségéről Anna Pavlovna Romanováról kapta. A császárfa az egyik legsokoldalúbb és legtöbb kedvező tulajdonsággal rendelkező díszfa, előnyei között megtalálható a gyors növekedés, az alacsony gondozási igény, a talajtípusok iránti tolerancia, de persze elsősorban hatalmas levelei, és rendkívül mutatós virágai miatt szeretnek bele a hobbikertészek!

A császárfa ideális választás azoknak, akik gyors növekedésű fát keresnek, ugyanis az évi két méteres cseperedés sem szokatlan ennél a díszfánál, ezért különösen ajánlom a császárfa telepítését például újépítésű házak üres kertjeibe, vagy olyan birtokra, ahol fontos, hogy pár éven belül már sudár, magas fák dekorálják a területet. A császárfa lombozata átlagon felül dús, kiváló árnyékot adó fa, szokatlanul nagyméretű, extravagáns levelei lombhulláskor jelentős mennyiségű komposztanyagot adnak! A császárfa igazi ékessége mégis a virágzata, az áprilisban-májusban nyíló harangszerűen csüngő rózsaszínes-lilás árnyalatú virágai keleties hangulatot árasztanak az egész kert atmoszféráját megváltoztatják! A császárfa magassága a 15-20 métert is elérheti, lombkoronája pedig terebélyes, ezért ültetése elsősorban nagyobb, szellősebb kertekben jó ötlet, de utcai sorfaként is remekül beválhat, ha van számára elegendő hely.

A császárfa telepítését főként a színekkel teli, tágas, egzotikus elemektől sem mentes kertekbe ajánlom, ahol fontos szerepet szánnak a háziak egy gyorsan növekedő, az átlagostól eltérő, domináns megjelenésű, csodás virágzattal rendelkező díszfának.

A császárfát webshopomban két különböző méretben találhatják meg kínálatomban.

Rendezés: