Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kúszó hortenzia fajták

A kúszó növekedésű növények közül a legnépszerűbbek mindig a virágos fajták, hiszen használatukkal nem csupán takaró, fedő hatás érhető el, de egyben roppant mutatósak, díszesek is. A virágzó futónövények közül is az egyik legszebb a kúszó hortenzia!

Ez a távol-keleti származású cserjeféle tapadókorongokkal rögzíti magát, így támrendszerre nincs szüksége, egyszerűen terelhető falakra, kerítésekre, vagy más egyéb függőleges felületekre. Ugyanakkor ez a növény a talajon elterülve is hamar terjeszkedik, így talajtakaróként is bevethető!

 

Kúszó hortenzia fajták kaphatók a Megyeri kertészetben!

 

Gondozási igénye alacsony, a talajban nem válogat, félárnyékos és napos helyeken is jól megél, vízigénye átlagos. Betegségei alig ismertek. remekül kombinálható más kúszónövényekkel, így például iszalaggal vagy borostyánnal.

A kúszó hortenziát bátran ajánlom Önnek, ha egy olyan futtatásra alkalmas, problémamentesen nevelhető futónövényt keres kertjébe, mely ráadásul még átlagon felüli szépségével, dús virágzásával és kellemes illatával is hódít!

Rendezés: