Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Birs kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

Vásároljon egészséges, előnevelt birsfa csemetét kertészetemből! Kiválasztott facsemetéjét kertkapujáig kiszállítom!

A birsfa még nem gyakori vendég a hazai kertekben, pedig az itthoni klímán nagyszerűen megél, termése vitamindús és ízletes, továbbá hatalmas előnye, hogy egyesíti magában a gyümölcsfák praktikumát és a díszfák szépségét, vagyis ültetésével kettős haszon könyvelhető el! A birsfa megjelenése roppant dekoratív, alacsony termetének köszönhetően kisebb kertekben is jól elfér, akár alacsony bokorfa is kialakítható belőle.
A birs kimondottan izgalmas kerti lakó, tavasszal fehéres-rózsaszínes virágzatával, nyáron élénkzöld lombjával, ősszel pedig feltűnő sárga termésével dekorálja a birtokot! A birsfa fagyállósága kiváló, így a zordabb teleket is gond nélkül átvészeli. A birs nem szorul speciális ápolási teendőkre, metszési feladatai könnyen elvégezhetőek.

Birsfa termése

A birsfa termését birsalmának, birskörtének is nevezik, ez pedig a termés alakjával van összefüggésben. A Konstantinápolyai birs például almaformájú gyümölcsöt nevel, míg a Bereczki birs körtére hasonlító termést növeszt! A birsalma (vagy körte) számos kedvező élettani hatással bír, vitamintartalomban például meghaladja a legtöbb almafajtát, fogyasztása minden korosztály számára ajánlott.

A birsfa ültetését megkötések nélkül minden kertbe ajánlom, kompakt mérete okán szinte bárhol elfér, magas esztétikai értéke miatt központi látványelem válhat belőle, izgalmas ízvilágú gyümölcse pedig családi kedvenccé avatja majd!

Tudta-e? A birset nem csupán szépségéért kedvelik, hanem termésének bódító, különleges illata miatt is, ami minden ősszel belengi majd a kertet!

Rendezés: