Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Birsalma kínálatunk

A birsalmafa még nem gyakori vendég a hazai kertekben, pedig az itthoni klímán nagyszerűen megél, termése vitamindús és ízletes, továbbá hatalmas előnye, hogy egyesíti magában a gyümölcsfák praktikumát és a díszfák szépségét, vagyis ültetésével Ön kettős hasznot könyvelhet el!

A birsfa megjelenése roppant dekoratív, alacsony termetének köszönhetően kisebb kertekben is jól elfér, akár alacsony bokorfa is kialakítható belőle. Tavasszal fehéres-rózsaszínes virágzatával, nyáron élénkzöld lombjával, ősszel pedig feltűnő sárga termésével dekorálja a birtokot! Fagyállósága kiváló, nevelése könnyű, speciális ápolási teendői nincsenek, metszési feladatai egyszerűek.

 

Birs csemete kapható kertészetemben!

 

A birsfa termését birsalmának, birskörtének is nevezik, ez pedig a termés alakjával van összefüggésben. A Konstantinápolyai fajta például almaformájú gyümölcsöt nevel, míg a Bereczki körtére hasonlító termést növeszt! A birsalma (vagy körte) számos kedvező élettani hatással bír, vitamintartalomban például meghaladja a legtöbb almafajtát, fogyasztása minden korosztály számára ajánlott.

A birsalmafa ültetését megkötések nélkül minden kertbe ajánlom, kompakt mérete miatt szinte bárhol elfér, magas esztétikai értéke miatt központi látványelem válhat belőle, izgalmas ízvilágú gyümölcsével pedig az Ön elsőszámú kedvence lesz!

Rendezés: