Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Adjuváns

A növényvédelmi kezelések során, az önmagukban is hatásos növényvédőszerekhez olykor kiegészítő adalékanyagokat (úgynevezett adjuvánsokat) kell hozzáadni, hogy azok fokozzák a hatóanyagok növényvédelmi hatékonyságát és csökkentsék azok növénykárosító (fitotoxikus) hatását. Javíthatják és gyorsíthatják a növényvédőszer felszívódását, jobb megkötődését és csökkenthetik a növény felületén a permetlé megfolyását, párolgását. Nedvességfokozó, habzásgátló, tapadásfokozó hatásúak is lehetnek, és a permetlé keverhetőségét is korrigálhatják. Önmagukban azonban nincs növényvédő hatásuk, így mindenképp növényvédőszerrel kell párosítani.

Kínálatomban a növényvédőszerek hatásnövelése érdekében garantáltan megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb terméket, hiszen vásárolhat gyom-, gomba- és rovarölőszerhez párosítható adalékanyagokat is.

Elősegíthetik a gyomirtó szer felszívódását, hasznosulását. Hasonló a hatás a gomba- és baktériumölő permetezőszerek esetében is. Segítik a szisztemikus szerek felszívódását, illetve a kontakt készítmények megtapadását. A rovarölő szereknél is alkalmazhatunk felszívódást, tapadást elősegítő adalékanyagokat, különösen a molyok, kabócák, levéltetvek vagy a viaszos pajzstetvek elleni védekezés fokozására. 

Fontos, hogy az adalékanyagok használata során, mindig az alkalmazott növényvédő szerre vonatkozó előírásokat kell betartani.

Rendezés: