Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Égerfa ajánlataink

Az éger roppant izgalmas, misztikus, sőt mitikus fa, hiszen már az ősi kelták is nagyra tartották, és azóta is számos nép folklórjában tölt be fontos szerepet.  A tavas, mocsaras vidékek fája, kedveli a nyirkos környezetet, ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy Ön olyan helyekre is telepítse, ahol az átlagos díszfák nem éreznék jól magukat.

Kertjében vagy hobbitelkén tó, tavacska, netán kis ér vagy patak található? Ebben az esetben az éger az egyik legjobb választás! Nem csak különleges környezeti igényével tűnik ki a díszfák közül, hanem méltóságteljes, kifejezetten elegáns, domináns megjelenésével dekorál, különleges látványvilágot teremt! 

 

Égerfa csemete kapható a Megyeri kertészeteben!

 

A nedves talaj mellett a napos fekvést kedveli, betegségei kisszámúak, gyökérzete erőteljes növekedésű, kiültetve hamar erőre kap! A víztükrös, vadregényes birtokok remek díszfája, atmoszférateremtő ereje kimagasló, ráadásul termését a madarak szívesek fogyasztják, így életteli környezetet teremt!

Az égert várható magassága okán elsősorban a közepes vagy nagyobb méretű kertekbe ajánlom, ahol termetével, hangsúlyos küllemével uralhatja a területet, és szépsége maradéktalanul érvényesülhet. 

Rendezés: