Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Diófa csemete választékom

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

A diófa sokkal több, mint egyszerű kerti növény, a diófa a magyar látkép szerves része, a kert stílusának és hangulatának meghatározója, tekintélyes és férfias látványelem, ugyanakkor megható szimbólum is, hosszú élettartama miatt ugyanis családi örökségként, generációk közötti kapcsolódási pontként is funkcionál.

Kifejlett korára gyönyörű félgömb koronát nevel, nagy levelei hűs árnyékot biztosítanak.

A diófa ültetését mindenkinek lehet ajánlom, hiszen rusztikus, szívet melengető megjelenésű, szép lombozatú, bő árnyékot adó fa, termése pedig sokoldalúan felhasználható finomság.

A diófa magassága legtöbb esetben meghaladja a 20 métert, így telepítése nagyobb, szellős elrendezésű kertekbe javallott. A diófa élettartama a 150 évet is elérheti!

Az oltott csemeték 3-6 év múlva érik el a termő kort. A diófa az átlagos kerti földben jól fogja érezni magát, telepítésekor mindig vegyük figyelembe, hogy gyökérrendszere is nagy, szétágazó!

A közismert diófajták közül az Alsószentiváni, a Milotai, és a Tiszacsécsi a legígéretesebbek, ezek mindegyikét megtalálják webshopom kínálatában! A különlegességre vágyóknak a Buzsáki pirosbélű fajtát ajánlom!

Ne feledje, egy diófa nem csupán dísz, vagy haszonnövény, hanem hosszú életű, a család folytonosságát, a nemzedékek egységét jelképező fa!

Rendezés: