Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Diófa csemete választékom

A diófa sokkal több, mint egyszerű kerti növény, a diófa a hazai látkép szerves része, a kert stílusának és hangulatának meghatározója, tekintélyes és domináns látványelem, ugyanakkor megható szimbólum is, hosszú élettartama miatt ugyanis családi örökségként, generációk közötti kapcsolódási pontként is funkcionál.

A diófa ültetését mindenkinek őszintén ajánlom, hiszen rusztikus, szívet melengető megjelenésű, szép lombozatú, bő árnyékot adó fa, termése pedig sokoldalúan felhasználható finomság.

 

Dió fajták kaphatók kertészeti webáruházamban!

 

A diófa magassága legtöbb esetben meghaladja a 20 métert, így telepítése nagyobb, szellős elrendezésű kertekbe javallott. Élettartama a 150 évet is elérheti! Az oltott csemeték 3-6 év múlva érik el a termő kort. A diófa az átlagos kerti földben jól fogja érezni magát, telepítésekor mindig vegye figyelembe, hogy gyökérrendszere is nagy, szétágazó lesz!

A közismert diófajták közül az Alsószentiváni, a Milotai, és a Tiszacsécsi a legígéretesebbek, ezek mindegyikét megtalálja webshopom kínálatában! A különlegességre vágyóknak a Buzsáki pirosbelű fajtát ajánlom!

Rendezés: