Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Különleges, vadrózsa ajánlataink

Kertészetem vadrózsáit azoknak ajánlom, akik valamilyen igazán különleges, a rózsákkal szoros rokonságban álló, de mégsem hagyományos küllemű virágos dísznövényt szeretnének! 

A vadrózsák legközelebbi rokona a mindenki által ismert csipkebogyó, sőt, maga a csipkebogyó is ismert ebcsipke vagy például gyepűrózsa néven. Ennek a dísznövénynek számos változata létezik, a különbségek pedig elsősorban a virágok színeit érintik, a jellegzetes ötszirmú virágok szinte minden esetben nagyon hasonlók!

 

Vadrózsa fajták kaphatók a Megyeri kertészetben.

 

A vadrózsák virágzási szezonja a tavasz és a nyár fordulója, ezekben a hetekben lehet gyönyörködni a nagyszámú, feltűnő virágzatban! Nem csupán a virágok, de az ősztől megjelenő színes termések is igencsak látványosak, ráadásul mágnesként vonzzák a madarakat! Ebből a cserjeféléből dekoratív sövény is kialakítható!

A vadrózsa-félék jellemzően 2-3 méter magasra növő tüskés cserjék, gondozási igényük alacsony, egyaránt megélnek és virágoznak félárnyékos és napos fekvésben is. Vízigényük közepes, talajigényük átlagos. A vadrózsák mindezekért remek választást jelentenek kezdő kertbarátoknak is!

Rendezés: