Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Szelídgesztenye kínálatunk

A sült gesztenye ritka ízletes csemege, az illata pedig az év végi hetek legkellemesebb atmoszférateremtő eleme! A szelídgesztenye azonban több, mint ínycsiklandó szezonális csemege, hiszen egyben egy csodás dísznövény, és egy különleges gyümölcstermő fa!

A szelídgesztenye ültetése mindig egy hosszútávú terv része, hiszen ez a fa a kezdetekben ugyan lassú növekedésű, ám élettartama kiemelkedően hosszú, így a kerti gesztenye még az unokáknak is teremni fog!

 

 

A szelídgesztenye tartása nem bonyolult, talajigénye nem összetett, az enyhén savas kémhatású, tápanyagdús, agyagos közeg a kedvence, de tűrőképessége tág e tekintetben. A szelídgesztenye vízigénye magas, valamint páradús környezetre van szüksége, ugyanakkor metszést nem igényel!

Kifejlett mérete 10 és 25 méter között várható, ezért közepes, vagy nagyobb kertekbe, széles utcafrontokra ajánlom. A szelídgesztenye Önnek való növény, amennyiben egy harmonikus, barátságos megjelenésű, díszfákat idéző szépségű gyümölcstermőt keres, mely ízletes csemegével kényezteti majd Önt és a családját!

Rendezés: