Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Zsálya-fajták

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon fűszerkertjébe, balkonveteményesébe zsálya-fajtákat! A kiválasztott fűszernövényeket országosan kiszállítom egészen az Ön kertkapujáig!

A fűszerkert az egész birtok egyik leghasznosabb, legpraktikusabb része lehet, igazi fűszerkert pedig nem létezhet zsálya nélkül! Ezt az évezredek óta ismert és alkalmazott gyógynövényt nem csak az egészségmegőrzés területén vethetjük be, hiszen kedvelt fűszernövény is, így telepítésével kettős hasznot könyvelhetünk el. Gyógynövényként a zsálya gyulladásos panaszok, torokfájás, bronchitis hatásos ellenszere lehet, fűszerként pedig adagolhatjuk paradicsomos, mediterrán fogásokhoz, tésztaételekhez, házi pizzatésztához, de olajba áztatva illatos fűszerolaj is készíthető belőle. 

Zsálya fajták a Megyeri kertészetben

Amennyiben Ön is ültet fűszerkertjébe, vagy csak balkonjára pár tő zsályát, biztos lehet benne, hogy mindig friss, vegyszer-, és adalékanyagmentes fűszer kerül a konyhájába! A zsálya nevelése könnyű, mediterrán növény lévén a szárazságot és szegényesebb talajt is jól tolerálja, de mindig napos, meleg fekvésű területre van szüksége. Kertészetemben a zsálya több, izgalmas változatát is megtalálja, ajánlom az Ön figyelmébe a dekoratív kék ligeti zsályát, a vastag levelű kövér orvosi zsályát, vagy éppen a teljesen télálló spanyol zsályát!

Tipp: ha eddig még nem tette, alakítson ki kertjében egy kisebb méretű fűszerkertet, hogy mindig frissen szedhesse le a sütéshez-főzéshez való aromás fűszernövényeket! Ne felejtse ki a zsályát sem!

Rendezés: