Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Orbáncfű-félék

Az orbáncfű egy sokoldalú cserje, melyet elsősorban parlagi, aktív használaton kívüli kertrészekre, területekre ajánlok, mivel ez a dísznövény alacsony gondozási igényű, ugyanakkor dekorációs értéke magas! Ültetése jó ötlet többek között utcára néző előkertekbe, társasházi belső udvarokra, és utcai földsávokba!

Az orbáncfű kertészetemben kapható változatai jellemzően 20-50 centiméter magasra nőnek, de akad a kínálatban 80-100 centiméteresre cseperedő típus is, tehát kompakt, szinte bárhol bevethető cserjeféléről van szó. Kiváló talajtakaró növény, a gyepmentes területek elfedésére remek választás, és a rézsűk megkötésére is alkalmas.

Orbáncfű fajták kaphatók a Megyeri kertészetben!

A talajra nem igazán érzékeny, de kedveli a tápanyagban gazdag, nem túl száraz közeget. A napos, félárnyékos részeken fejlődik a leggyorsabban, a gazdag virágzáshoz sok napfényre van szüksége. Ez a díszcserje teljesen télálló, gondozása kimerül az öntözésben, betegségei alig ismertek.

Ajánlom Önnek az orbáncfüvet, ha szeretne valamilyen mutatós növénydíszt a kertjébe, előkertjébe, vagy akár az utcafrontjára, de a gondozással nem kíván sok időt eltölteni. Kertészeti webáruházamban az orbáncfű többféle szín-, és méretváltozatát megtalálja, a kínálat megtekintéséhez görgessen lejjebb!

Rendezés: