Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Óriás fák

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

Ha óriás méretű fát vagy cserjét vásárol, akkor Ön az időt veszi meg. Azt a 10 - 20 - 30 - 40 évet amennyi időre szüksége volt az Ön növényének, hogy az Önnek tetsző méretet elérje. Megrendelését egész évben leadhatja.

Az óriásfák kitermelése Észak - Németországban történik faiskolai táblákban, jellemzően október és április között. Megrendelésének teljesítése minden év október és április/május között történik. Tavaszi gyűrűs/Spring ring (gyökér gyűrűs)  vagy airpotos (air pot = légáteresztő cserép)  egyedek esetén ez nyáron is történhet. A kitermelési, kiszállítási folyamatot sürgetni nem lehet, határidőket nem vállalunk. Egyetlen vezérlő szempont az időjárás és a fa biológiai állapota.

Célunk, hogy az Ön által kiválasztott egyed épségben a kertjébe érkezzen.  Ebben a kategóriámban található növények speciális bánásmódot igényelnek.

Megrendelésének az Ön kertkapujáig szállítása átlátható, világos, de figyelmet és tudatos fajtaválasztást kíván Öntől. Természetesen az egész folyamat során segítjük Önt és választását. Amennyiben a megrendeléséhez előzetes információkra lenne szüksége kérem, írjon közvetlenül erre az e-mail címre:

oriasfak.kerteszet@gmail.com


Írja meg

- nevét
- telefonszámát
- és azt, hogy milyen napszakban hívhatjuk Önt

Egy munkanapon belül igyekszünk Önt visszahívni.

Az alábbi pontokba rendeztem a legfontosabb tudnivalókat és a megrendelés menetét:

1. Ön kiválaszt egy fajt vagy egy fajtát amit meg szeretne rendelni és kosárba teszi. Amennyiben e kategórián kívül bármilyen más növényt vagy terméket a kosarába tesz, azt automatikusan külön rendelésbe rendezzük.

2. Rendelésének leadása még sem az Ön, sem kertészetem részéről nem számít szerződéskötésnek.

3. Rendelése beérkezését követően 3 munkanapon belül felhívjuk Önt telefonon, és megkezdjük a közös munkát.

4. Telefonon (vagy videóhívásban) egyeztetünk Önnel az Ön által kiválasztott faj és fajtákról, méretekről, valamint az ültetés helyéről: meg tudja-e közelíteni a kamion vagy teherautó, daru, targonca stb. Milyen kertépítő csapat segíti az Ön munkáját, kik végzik majd az ültetést. Tisztában van-e az alapvető gondozási és ápolási tudnivalókkal. Minden szempontot pontról pontra végig veszünk, végig segítve Önt. Amennyiben ennél a pontnál a legkisebb bizonytalanság is felüti a fejét, hogy a több évtizedig nevelt fa nem tud biztonságosan bekerülni az Ön kertjébe, vagy nem garantált a szakszerű ültetése (útmutatásunk alapján), öntözése, ápolása nem biztosított akkor rendelését töröljük.

5. Egyeztetés után fényképek segítségével leegyeztetjük Önnel a konkrét egyedet. A kiválasztott növény a faiskolai táblában ezután egy egyedi azonosítót kap, és innentől kezdve az Öné.

6. Rendelése egyeztetése után (4. pontban leírtaknak megfelelően) Ön kap egy előleg számlát, mely az Ön órásfája árának 50 % - a.

7. A díjbekérő kiegyenlítése után egyeztetünk Önnel egy időpontot - legyen az Ön kertje bárhol az országban - és egy helyszíni szemlén még egyszer tételesen átveszünk mindent amit egyszer már a 4. pontban telefonon (vagy videóhívásban.) átbeszéltünk. Amennyiben a helyszínen bármi olyan szempont felmerül, amely nem teszi lehetővé, hogy az Ön kertjébe óriásfát szállítsunk (Pl: kamion nem fér oda, munkagép, daru nem fér oda, nem látjuk biztosítva az ültetés és az ápolás szakszerűségét stb) akkor, rendelését töröljük, és a díjbekérő szerinti összeget visszautaljuk számlájára.

8. Megrendelését tehát egész évben leadhatja, a kitermelés jellemzően (időjárás és fajta függő) október és április között történik. Megrendelt óriásfájának kiszállítása - jellemzően - október - április (télen is). Tavaszi gyűrűs/Spring ring (gyökér gyűrűs)  vagy airpotos (air pot = légáteresztő cserép) egyedek esetén ez május és szeptember közötti időszakban is - valamint egész évben, így nyáron is -  történhet. A kiszállítás előtt egy szakember kollégám tartja Önnel a kapcsolatot és egyezteti Önnel folyamatosan a kiszállítás részleteit.

9. Az Ön óriásfája az EKÁER rendszerben történő rögzítés után akkor indul el Észak-Németországból, ha Ön kiegyenlítette a számláját.

10. A növény ára tartalmazza: az Ön által kiválasztott óriásfa egyedet, a kitermelést, a rakodást, az Északi-Németországi faiskolai táblákból és depóból történő, egészen az Ön kertkapujáig történő szállítást, a szervezést, és a szakmai egyeztetéseket Önnel, valamint a növény átadását követő ápolási útmutatót. A növény ára tartalmazza még: a kamionról történő lerakodást, az Ön kertje előtt daruval, vagy munkagéppel.  A növény ára nem tartalmazza a kamionról való lerakodást követően a növény mozgatását, az ültetőgödör kialakítását, az ültetőgödörben történő elhelyezést. Ehhez természetesen minden segítséget megadunk, és előzetesen is, és a megérkezés során folyamatosan elérhetőek vagyunk az Ön kertésze vagy kertépítője és Ön számára, ha iránymutatásra lenne szüksége. A kamionról történő lerakodást és az azutáni összes teendőt a 4. és a 7. pontban taglaltak szerint előzetesen részletesen egyeztetjük Önnel, minden tapasztalatunkat és szakmai javaslatainkat megosztva Önnel.


Ültetés után

A növény átadását követően, a sikeres ledaruzás és ültetés után mielőbb egy visszajelzést várunk Öntől. Óriásfája elültetése után részletes útmutatót küldünk Önnek óriásfájának ápolásáról, különösen az első három év teendőiről. Így különösen az öntözésről, párásításról.

Az én kérésem, hogy maradjunk kapcsolatban. Bármi kérdése van a gondozás, ápolás során kérem, hívja az Önnel kapcsolatot tartó Kollégámat közvetlen mobil telefonszámán. Az Ön neve és az Önnek leszállított óriásfa paraméterei el lesznek mentve a telefonjában, így hatékonyan tudjuk Önt segíteni az ültetést követően is. Amennyiben hozzájárul, úgy az ültetést követően évszaktól függően pár hónap múlva keressük majd Önt, későbbiekben maximum évente egyszer: érdeklődve a fa állapotáról.


Ne feledjük: Az óriás fákkal, az időt vesszük meg.

Köszönöm, hogy elolvasta soraimat:

kertbaráti üdvözlettel:
Megyeri Szabolcs
kertész

 

 

 

 

 

 

Rendezés: