Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán 'Balkonzauber' Mix (alacsony tulipánok)

2.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /csomag
A hagyma körmérete : 11-12 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Balkonzauber' Mix (alacsony tulipánok) főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ez egyik ezek közül a csokros tulipánok csoportja.

A Tulipa 'Balkonzauber' Mix egy, áprilisban virágzó, csokros tulipánokból álló, színgazdag fajtakeverék, amelyben megtalálhatók a piros, sárga, krémfehér és narancssárga cirmos színek.

A csokros tulipánok jellemző, hogy egy virágzati száron több virág fejlődik ki. A fajtakeverék végleges magassága 20 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül a csokros tulipánok csoportja, melyek fő jellemzője az, hogy egy virágszáron több virág fejlődik ki.

A 'Balkonzauber' Mix egy színgazdag csokros tulipán összeállítás, amelynek végleges magassága 20 cm, színei között jelen vannak a sárga, narancssárga, piros és krémfehér színek is. Alacsony termete miatt bátran alkalmazható balkonon, teraszon, de társításban is elhelyezhetők.

Ebben az esetben az összeültetést egészítse ki a szintén kistermetű, kék és fehér színű, fehérszemű hófénnyel, valamint a kistermetű 'Little Beauty' tulipánokkal és a szintén alacsony, aranyszínű 'February Gold' nárciszokkal.

Az alacsony, korai virágzású fajok mögött foglaljon helyet a fehér ’Paperwhite’ és a fehér-sárga ’Lemon Beauty’ nárcisz. A társítást egészítse ki a 25 cm magas 'St.Brigid' szellőrózsával, mely májusi virágzásával átveszi helyét a tavaszi hagymásoknak.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Chionodoxa luciliae – Fehérszemű hófény
Tulipa 'Little Beauty'
Pegasus – Botanikai nárcisz 'February Gold'
Narcissus ’Paperwhite’
Narcissus ’Lemon Beauty’
Anemone 'St.Brigid' – Szellőrózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20 cm
Ültetési tőtáv: 8-10 cm
Ültetési mélység: 15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom