Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'Graceful Beauty' díszhagyma

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 6/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'Graceful Beauty' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Graceful Beauty’ egy alacsony termetű, mintegy 30-40 centiméter kifejlett magasságú díszhagyma.

A gömb alakú, közepes méretű virágzatot, fehér színű és csillag alakú virágok alkotják. A virágzási ideje igen hosszú, ugyanis júniustól augusztusig tart, fővirágzása június végén – július elején van.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban.

A ’Graceful Beauty’ letisztult megjelenésű virágzatai a lila színvilágú fajták előterében jól mutat, ezekkel kontrasztot alkot, válasszunk tőle magasabb fajtákat, így nem csak a színnel, de a magassággal is játszhatunk.

A hagymák mellé telepítsünk lila ’Purple Sensation’ és kék virágú ’Blue Magic’ holland íriszeket, az előtérbe pedig ázsiai boglárkát (Ranunculus asiaticus) ültetve a piros és sárga árnyalatokat is vigyük be az összeállításunkba.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium 'Ambassador' díszhagyma
Allium 'Globemaster' díszhagyma
Iris hollandica ’Purple Sensation’ 
Iris hollandica ’Blue Magic’
Ranunculus asiaticus

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Június - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom