Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Az Angol kékszakáll szaporítása

Megyeri Szabolcs
2014-12-13 16:18:53

Miután már a kertünkben beültetve díszeleg az Angol kékszakáll, akkor esetleg megpróbálkozhat Ön is ennek a cserjének a szaporításával. Ezt a bokrot dugványozással lehet szaporítani, mely nem igényel nagy szaktudást, ezért a kerttel most ismerkedőknek is meg lehet próbálni.

A dugványozást augusztus végén, szeptember elején kell elkezdeni, és olyan hajtásokat kell választani, melyeken már nincsen virágzat. 15 cm-es részeket ajánlott vágni egy-egy dugványhoz, melyek aljáról le kell szedegetni az ott lévő leveleket. Fontos, hogy mindig a levélkezdemény alatt legyen lemetszve a hajtás. Használjunk homokos-kavicsos talaj keveréket és ebbe szúrjuk bele az elkészült dugványokat. A tálcákat nejlonnal fedjük le és tegyük hűvös helyre. A gyökérzet növekedését jelzi, hogy ha a dugvány tetején új bimbók jelennek meg. Amikor ilyet látunk, akkor tegyük át mindegyik dugvány külön cserépbe és hagyjuk abban növekedni, egészen következő év áprilisáig, amikor már ki lehet ültetni a kertbe.

Amennyiben nincsen lehetősége arra, hogy télen elrakja a dugványokat pihentetni, akkor természetesen kertészetemből meg tudja rendelni az Angol kékszakállt konténeres változatban, melyet az első fagyokig ki is tud ültetni.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje angol kékszakáll