Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Caryopteris incana 'Cary' – Sötétkék virágú kínai kékszakáll

3.490 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: káriopterisz inknána)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Gyönyörű habitusa és hosszan tartó virágzása miatt, rendkívül népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Caryopteris incana 'Cary' – Sötétkék virágú kínai kékszakáll főbb jellemzői:


A Caryopteris incana 'Cary', egy változata a kínai kékszakállnak, különösen ismert sötétkék virágai miatt. Ez a fajta számos kertben népszerű választás a színes és dekoratív megjelenése miatt.
Bokros növekedésű cserje, amely általában eléri a 1-1,5 méteres magasságot és szélességet. Ez a méret és forma ideális sokféle kerti alkalmazáshoz.
A levelei keskenyek, hosszúkásak, zöld színűek, ami kontrasztot alkot a sötétkék virágokkal. A levelek hozzájárulnak a növény texturális megjelenéséhez.
Sötétkék virágai, amelyek kis, csöves formájúak és tömött fürtökben jelennek meg. A virágok a nyár végén kezdenek el nyílni, és az ősz közepéig tartó virágzásukkal hosszan tartó színt biztosítanak a kertekben. A beporzó rovarok előszeretettel látogatják.

 Napos, meleg helyet kíván. Csak kisebb árnyékot visel el. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, de a pangó vizet nem kedveli. Mérsékelten szárazságtűrő.
Márciusban érdemes visszametszeni.

A Caryopteris incana 'Cary', gyönyörű és könnyen karbantartható díszcserje, amely különösen alkalmas kertekben való felhasználásra, ahol a sötétkék virágok és a bokros növekedési forma kiemeli a kert többi részét. Kiválóan társítható és sokféleképpen elhelyezhető dísze lehet a kertjének, telepíthető lejtőkre, részűkre, szoliterként, sövényként, vegyes évelőágyásokba, vagy akár cserépbe is.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm
Kifejlett szélesség: 100-150 cm
Ültetési tőtáv: 80-100 cm
Virágzási idő: Augusztus-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Videók