Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

A kasvirág szaporítása és gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 16:18:08

A kasvirág szaporítása magvetéssel vagy tőosztással történik. Rendkívül egyszerű, így kezdő kertbarátok is bátran próbálkozhatnak vele.

Az ősszel szedett magok fényen és hidegben előbb kicsíráznak, így elég, ha egy-két hétre a hűtőbe tesszük őket. Palántának február közepétől március elejéig, kiültetésre pedig április közepe után vessük. A csírázási idő körülbelül 10-15 napot vesz igénybe. A tőosztást azért ajánlom, hogy tavasszal végezze, mert a fiatal növénykéknek idő kell a gyökérfejlesztésre és megerősödésre. A folyamat során az idősebb növények gyöktörzsét szedjük szét több részre úgy, hogy késsel óvatosan leválasztjuk az egészséges gyöktörzs-darabokat, melyeken egy-két levelet meghagyunk, azután pedig kiültetjük őket állandó helyükre. Kiültetés során biztosítsunk elegendő vízmennyiséget nekik, öntözzük meg jó alaposan.

A kasvirág igénytelennek mondható növény, gondozása nem igényel nagy odafigyelést. Eltűri az átmeneti szárazságot, de a forró nyári időszakban mindenképp figyeljünk oda, és ha szükséges, iktassunk be még egy öntözési napot. Kártevőkkel és kórokozókkal nem kell számolnunk, nem igazán szokták megtámadni.

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény