Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack - Allium nagyvirágú díszhagyma keverék

4.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 4 db /csomag
A hagyma körmérete : 18-20 cm
Virágszín: -

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack - Allium nagyvirágú díszhagyma keverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A nagyvirágú díszhagyma színkeverék több fajtát vonultat fel, így virágzási ideje elnyújtott, az összeállításban található fajták pedig egymással jó összhangot alkotnak.

Virágzású idejük májustól júliusig tart. A jellegzetes, díszhagymákra jellemző, labdaszerű virágzatukkal kertünk hosszú életű díszei lehetnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. Ez az összeállítás megkönnyíti a választást, hiszen kisebb csoportokat alkotva belőlük üde színfolttal gazdagodik a kertünk.

Érdemes a díszhagymákat a júniusi virágzású sárga ’Asiatic Yellow’ és piros ’Asiatic Red’ ázsiai hibrid liliomokkal, a kékes-lila virágszínű ’Blue Magic’ holland írisszel és a ’Blue Spike’ gyöngyikével vegyesen telepíteni.

Ha még látványosabbá akarjuk tenni az összeállításunkat ültessünk bolgár nektárhagymát, mely egy figyelemfelkeltő növény sok virágból álló, hosszú virágzati szárával.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic Yellow’
Lilium ’Asiatic Red’
Muscari armeniacum ’Blue Spike’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Nectaroscordum siculum

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50- 100 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom