Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Muscari armeniacum 'Blue Spike'- Teltvirágú gyöngyike

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 7/8 cm
​Virágszín: kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Muscari armeniacum 'Blue Spike'- Teltvirágú gyöngyike főbb jellemző

 

Jellemzői: Az örmény gyöngyikék kistermetű évelők, amelyek gazdag tavaszi virágzásuknak köszönhetően igen sok kertben megtalálhatók. Termetük alacsony, leveleik hosszúak, keskenyek, épszélűek és fényesek. A levélhossz olyan hosszú, hogy a levelek ívesen lehajlanak a talajig.

Jellemző, hogy a zöld lombozat áttelel ezért valóban minden évszakban díszít. Áprilisban hozza kék virágait a lombozat fölé emelkedő virágzati száron. A ’Blue Spike’ fajta egy ugyancsak alacsony termetű fajta (15-20 cm), világoskék, telt virágai tömött fürtbe tömörülnek. Virágzása hosszan tartó és gazdag.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Az örmény gyöngyike tavaszi virágpompája és alacsony termete miatt számos kertben, számos társításban elhelyezhető. Gyakran láthatók ágyások szegélynövényeként, de fűfelületeken akár kisebb csoportokban is ültethető a hagymája, hiszen természetes hatás, természetközeli kert hozható vele létre.

Alkalmazható balkonládában és más hagymás növényekkel is társítható. A ’Blue Spike’ világoskék, tömött, telt virágokból álló virágzata szintén hasonlóan helyezhető el a kertben. Ha társítja, alkosson belőle ágyásszegélyt, vagy kisebb csoportokat elszórtan a társítás elülső részén!

Mögötte kapjanak helyet a tavaszi virágzású hagymások! Ajánlom a rózsaszín vagy lilás tulipánokat, a sárga vagy krémfehér nárciszokat és a kék jácintokat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Candy Prince’
Tulipa ’Claudia’
Narcissus ’Jetfire’
Narcissus ’Thalia’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Hyacinthus ’Delfts Blue’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 4-6 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény, balkonláda

 

Védett tartalom

Videók