Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

'Fantasia' kopaszbarack (nektarin) mandula alanyon

Ár:
5.790 Ft

Mandula alanyon

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
2.490 Ft
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-04-10

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Öntermékeny fajta, porzópár nem szükséges.

Az 'Fantasia' a nektarinok (kopasz barack) közé tartozik, így ez a fajta a teljesen sima héjával is örömet okozhat. A magas vitamintartalmú gyümölcsök héja sárga, felülete nagy részén piros fedőszínnel. Nagy méretű (kb. 130 g) terméseket hozó, narancssárga húsú, a mag körül pirosra színeződő, közkedvelt nektarin fajta. Augusztusban szüretelhető. Gyümölcse kemény húsú, kiváló, zamatos ízű, magvaváló. Hosszú ideig friss marad, a szállítást és a tárolást egyaránt jól tűri. Friss fogyasztásnál ez is nagy előny, hiszen nem kell pár napon belül elfogyasztani a leszedett gyümölcsöket, és nagyon jól szállítható.

Öntermékeny, bőtermő, sok terméssel fogja megajándékozni Önt. A meszes, lúgos talajokra épp a mandula alanyra szemzett fajtát érdemesebb választani. Ennek oka, hogy az enyhén lúgos, meszes talajból a vadőszibarack alanyra szemzett nemes fajta nem tud elegendő vasat felvenni, így,- mivel a levél zöld színét adó klorofillhoz nélkülözhetetlen a vas, sárgulás (klorózis) alakul ki. A mandula alanyra szemzett 'Fantasia' őszibarack fajta klorózisra nem érzékeny.A fa erős növekedésű. A téli lehűléseket nehezen tűri, így mindenképp kertjének védett helyére telepítse.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!