Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Pidi Merlin' alma (konténeres) - MM106 alanyon

10.990 Ft
Kiszerelés
Konténeres - MM106 alanyon
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben elbizonytalanodik a fajta- vagy az alanyválasztásban, bátran kérjen segítséget Tőlünk: 06-1-5-888-555 vagy 06-1-5-888-556.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Pidi Merlin' alma (konténeres) - MM106 alanyon főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Pidi Merlin’ egy igencsak népszerű, oszlopos növekedésű almafajta, amely kistermetű, gyenge növekedésű, ezért pedig kiválóan alkalmas a konténeres nevelésre. A fajta lehetőséget ad a saját almafa nevelésére azoknak, akiknek kicsi a kertjük, vagy nem is rendelkeznek kerttel, de balkonnal, vagy terasszal.

Igen széles körben felhasználható, ugyanis jó választás friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt. Korán termőre fordul, onnantól rendszeresen és bőven terem. Megbízható fajta. Termése közepesen nagy, megnyúlt, a terméshéj fényes és sima, vékony.

A termés alapszíne sárga, amelyet piros fedőszín borít a napos oldalon. Az íze frissítő hatású, savanykás, lédús és roppanó, rendkívül ízletes. Könnyen kezelhető fajta, alig igényel gondoskodást. Konténeres nevelés esetén érdemes rendszeresen figyelni a víz- és tápanyagellátásra.

Érésidő: Szeptember vége-Október

Porzói:
’Idared’
’Arany parmen’
’Topáz’
’Selena’

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén savanyú vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag középkötött talaj ideális a számára, de kedvezőtlenebb talajokon is kielégítően fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény. Hőigénye közepes, de a szélsőséges hőmérsékletet nem tolerálja. Hosszan tartó -15°C alatti hőmérséklet károsodást okozhat a fiatal hajtásokban. A kései fagyok kárt tehetnek a virágokban és a gyümölcskezdeményekben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. 700-800 mm egyenletes eloszlású csapadékmennyiséget igényel, hosszú, aszályos időszakokban szükséges a vízutánpótlás.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Metszésének feladatai 1-3 éves korban koronaalakító metszés, míg 4. évtől fenntartó metszésre van szükség, ennek ideje február – március.

A metszés után a nagyobb felületű metszési éleket sebkezelővel védjük a fertőzésektől. 

Kártevők, betegségek: Almalisztharmat, varasodás, monília, gyökérzetet, fás részt fogyasztó rovarok (cserebogár pajor, kéregmoly), lombot fogyasztó rovarok (levélbarkó, sodrómoly, gyapjaslepke).

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Sor- és tőtávolság: 1,5-2 x 1,5-2 m
Termésérés: szeptember vége-október
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

Paraméterek

Érési idő: IX. hó – (Szeptember)
Magyarországon érés Szeptember vége - Október