Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán-Mix 'Lilac Dreams'

2.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 7 db /csomag
A hagyma körmérete : 11-12 cm
Virágszín: lila-rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán-Mix 'Lilac Dreams' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Egyik ezek közül a koronás tulipánok csoportja, amelyre jellemző, hogy virágaik hasonlítanak egy koronához, ezáltal igazán egyedi megjelenésűek, a lepellevelek hullámosak, csúcsuk kissé kifelé hajló.

A ’Lilac Dreams’ tulipán mix, amely középrózsaszín és lila koronás tulipánok egyvelege, melyeknek kifejlett magassága 45 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, amelyek között számos színkeverék is megtalálható.

A lila-rózsaszín Lilac Dreams tulipán-mix egy korona virágalakú tulipán fajtakeverék, melyre jellemző a hullámos lepellevél, a korona virágforma.

A lila és rózsaszín virágok romantikus, mégis erőteljes hangulati elemei a tavaszi kertnek, amelyet érdemes kiegészítenie hasonlóan sötét és rózsaszín vagy fehér tulipánfajtákkal.

A tulipánok mellett kapjanak helyet a fehér nárciszok és a rózsaszín jácintok is. A jácintok elé válassza a kistermetű Anemone blanda hagymákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Flaming Parrot’
Tulipa ’Candy Club’
Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Paperwhite’
Hyacinthus ’Fondant’
Anemone blanda

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 16-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom