Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán 'Candy Club'

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 7 db /csomag
A hagyma körmérete : 11-12 cm
Virágszín: fehér-rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Candy Club' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

Ez egyik ezek közül a csokros tulipánok csoportja, amelyre jellemző, hogy egy virágzati száron több virágot nevel, amelyeket a virágzati száron csokrokban hoz.

A Tulipa ’Candy Club’ egy, áprilisban virágzó, csokros tulipánfajta, amelynek végleges magassága 40 cm. A virágok színe fehér alapon ciklámen cirmos.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a csokros tulipánok csoportja, melyek fő jellemzője az, hogy egy virágszáron több virág fejlődik ki.

A ’Candy Club’ egy népszerű fajtája a csoportnak, ugyanis áprilisban nyíló virágai fehér alapon ciklámen cirmosak. Ültesse őket kisebb csoportokban, és egészítse ki a hasonló színvilágú tulipánfajtákkal, mint a ’Happy Generation’ vagy a ’Hemisphere’ fajták, melyeket egészítsen ki a nyári virágzású Frézia teltvirágú színkeverékkel.

Mögöttük foglaljon helyet a nyári virágzású kék csillaghagyma ’Queen Fabiola’ fajtája és a cirmos ’Frans Hals’ írisz. Mögéjük válassza a nagyobb termetű liliomokat, mint a ’Netty’s Pride’ vagy a ’Whistler’.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Happy Generation’
Tulipa ’Hemisphere’
Fresia teltvirágú színkeverék
Triteleia ’Queen Fabiola’ – Kék csillaghagyma
Iris hollandica ’Frans Hals’
Lilium ’Netty’s Pride’
Lilium ’Whistler’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom