Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Triumph-típusú tulipán 'Hemisphere'

Ár:
1.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: piros/rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-17

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Triumph-típusú tulipán 'Hemisphere' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az egyik ezek közül a Triumph-hibridek csoportja.

A Triumph tulipánokat igen nagy arányban termesztik, származásukat tekintve pedig az egyszerű virágú korai, valamint a Darwin-hibridek keresztezésével hozták létre őket. A Triumph-tulipánok közös jellemzője, hogy hosszú virágzási idővel rendelkeznek, a virágok pedig nem terülnek szét teljes virágzásban sem.

A virágforma kissé szögletes, kúpos. A ’Hemisphere’ tulipán ennek a csoportnak egy nagyszerű képviselője. Magassága átlagos (45 cm), a virágszín fehér alapon halványan és sűrűn cirmos, olyannyira, hogy a lepellevél gyakran rózsaszínű lesz.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a Triumph-hibrid, amelyre jellemző a hosszú virágzási idő, valamint az erős szár, és a szögletes, kissé kúpos virágforma. A ’Hemisphere’ egy fehér-rózsaszín, finoman cirmos Triumph-hibrid, melynek kifejlett magassága 45 cm.

Társításban elhelyezve ajánlom mellé az elegáns tulipánokat, mint az ’Elegant Lady’ vagy a ’Purissima’, de kiegészíthető a papagájvirágú-hibridekkel is. Ajánlom a koronás szellőrózsákat, amelyek a nyár eleji kert díszei, ahogyan a magas díszhagymák is.

Együttvirágzó és társítható hagymások: 

Tulipa ’Elegant Lady’
Tulipa ’Purissima’
Tulipa ’Apricot Parrot’
Anemone ’Hollandia’
Allium aflatunense

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!