Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium Asiatic 'Netty's Pride' - Ázsiai liliom (fekete/fehér tarka)

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: fekete/fehér tarka

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium Asiatic 'Netty's Pride' - Ázsiai liliom (fekete/fehér tarka) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ázsiai hibrid liliomok több Kelet- és Közép-Ázsiából származó faj keresztezésével állították elő. Virágformájuk, virágzási idejük, színük, sőt még termetük is nagy eltéréseket mutat fajtánként, azonban vannak közös tulajdonságaik is.

Ilyen például a lándzsás, sötétzöld levélzet, melyen finom szőrözöttség is megfigyelhető. Virágforma típusból a turbán, trombita és kehely alakokat különítjük el. A ’Netty’s Pride’ egy nagytermetű (100-120 cm), kehely virágalakú ázsiai liliom hibrid, amely hatalmas virágait a nyár első felében hozza.

A virágok alapszíne fehér, ám ez alig látszódik, ugyanis sötét bordó pöttyökkel tarkítottak. A pöttyök egynemű bordó foltokká alakulnak és csak a szirom és a szirmok alapi része marad fehér színű. Rendkívül egyedi megjelenésű!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A liliomok a kert királynői. Magas, elegáns termetük, hatalmas, feltűnő virágai ezt a szerepet szánják számukra. Elhelyezhetők szoliterként is, kisebb csoportokban ültetve, de társításban is hangsúlyos szerep lehet az övék.

A ’Netty’s Pride’ egy ázsiai liliom hibrid, amelyet több fajta, változat keresztezésével állítottak elő. Nagy termete és különleges, sötét bordó és fehér virágszínei, nagyméretű virágai igen vonzóvá teszik. Ha társításban helyezi el, mindenképpen ajánlom, hogy ültesse össze más liliomfajtákkal.

Ajánlom a ’Whistler’ fajtát, amely hasonló színekben gazdag, és az ’Asiatic White’ fajtát, amely kiemeli a ’Netty’s Pride’ színeit. Előttük kapjanak helyet az íriszek, valamint ha tavaszi virágpompára vágyik, ajánlom a tulipán- és nárciszfajtákat. A Tulipa Duo bordó-fehér színkeverék megteremti a későbbi liliomvirágzás színeit.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Whistler’
Lilium ’Asiatic White’
Iris hollandica ’White van Vliet’
Narcissus ’Delibes’
Narcissus ’Minnow’
Tulipa Duo bordó-fehér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fekete
Virágzási idő: nyáron

Videók