Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

növényvédelem

2021. 04. 30. 11:01:00

A szelídgesztenye termesztése évezredek óta zajlik. Több kórokozója és kártevője is ismert, melyeket szeretnék Önnel a cikkemben megosztani!

2021. 04. 22. 18:06:29

Tavaly körülbelül ilyenkor készült el a paradicsom kórokozóiról szóló cikkem, amit ide kattintva tudnak elérni. Viszont adós maradtam a paradicsom kártevőivel. Ezen hiányosságom most szeretném pótolni! A paradicsom növényvédelmével kapcsolatban elengedhetetlen említést tenni a kártevőkről, mert akad közöttük néhány olyan szervezet, ami a védekezés gerincét képezhetik. Az alábbiakban szeretném bemutatni a paradicsomnak a legfontosabb kártevőit.

2021. 03. 01. 13:48:41

A fekete áfonya, vagy tudományos néven Vaccinum corymbosum egy a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó közkedvelt gyümölcstermő növény. Bár ismertebb a fekete áfonya, azonban nem szabad említés nélkül hagyni közeli rokonát, a vörös áfonyát sem, aminek tudományos neve Vaccinum vitis idea.

2021. 03. 01. 12:40:56
Ahogy a kórokozóknál említettem, legalább annyi (ha nem több) kártevő állata van az áfonyának mint amennyi kórokozója. Az alábbiakban szeretném bemutatni a legfontosabb hazánkban előforduló kártevőket. 
2021. 01. 21. 14:41:00

A szedret viszonylag kevés betegség támadja meg, de az ültetvényben nem ritka az előfordulásuk. Az állományban előforduló betegségek hasonlóak a málna betegségeihez. Gombabetegségek közül a legjelentősebb a botritisz, mikoszferellás levélfoltosság és a szederrozsda. Kártevőinek megjelenése nem igazán jelentős, leggyakrabban levéltetvekkel, kis málnabogárral, szedergubacsatkával és talajlakó kártevőkkel találkozhatunk.

2021. 01. 20. 09:52:00

Nem túlzás azt állítani, hogy az alma a legnépszerűbb mérsékelt égövi gyümölcs. Csakhogy ez a pompás gyümölcs nem csak az emberek körében népszerű. Az almának megannyi betegsége és kártevője van, melyeket jelen cikkemben ismertetném Önökkel

2020. 11. 30. 11:32:00
Még a kevésbé fogékony liliomfákat is meggyengíthetik olykor-olykor kártevők vagy kórokozók. Ebben a bejegyzésben végigvesszük, hogy mire kell számítania és hogy veheti fel a harcot ellenük.
2020. 10. 24. 15:55:00
Egy igen kedvelt egynyári dísznövényünk, amit mind házikertekbe, mind balkonládákba, mind pedig parkok ágyásaiba is szívesen ültetnek az emberek Hála a nemesítési munkának nagyon sok kórokozója és kártevője nincs, de azért akad egy két károsító, amelyek potens kárt okozhatnak - ebből a cikkből megismerheti őket és azt is, miképp veheti fel a harcot ellenük!
2020. 08. 07. 17:11:00
A tuja egy mindenki által ismert és kedvelt dísz-, illetve sövénynövény. Igen nagy népszerűségnek örvendett, azonban ez mára egyre inkább visszaszorulóban van és helyét egyre inkább kezdi átvenni a Leylandi ciprus. Azoknak szól ez a cikkem, akiknek a kertjét még díszíti ez a növény, nekik segítek a bejegyzéssel, hogy megóvhassák a különböző kártevőktől, kórokozóktól.
2020. 08. 06. 14:50:00

A növényvédőszerek vagy másnéven peszticidek, nagyon sokszor a sikeres növénytermesztés és a termésmaximalizálás elengedhetetlen kellékei. A mai fejlett mezőgazdaságban rengeteg növényvédőszer hatóanyagnak van engedélye, így nem csoda, ha nagyon sokan elvesznek ebben a hatalmas felhozatalban. Ebben az összefoglalóban szeretném bemutatni a kémiai növényvédelem jelenlegi helyzetét, alternatívákkal együtt. Továbbá növényvédőszerek jogi szabályozását is rávilágítani, a legfontosabb hatóanyag csoportokra és azokat mikor érdemes használni.