Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Colora' szilva (konténeres) - mirabolán alanyon

8.990 Ft
Kiszerelés
Konténeres - mirabolán alanyon
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben elbizonytalanodik a fajta- vagy az alanyválasztásban, bátran kérjen segítséget Tőlünk: 06-1-5-888-555 vagy 06-1-5-888-556.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Colora' szilva (konténeres) - mirabolán alanyon főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Colora’ szilva egy új szilvafajta, amely nemrég robbant be a köztudatba, és népszerűsége töretlen. A fajtát Németországban állították elő. Fája erős növekedési erélyű, koronája kezdetben felfelé törő, de termőre fordulás kezdetén a növekedése lelassul, terebélyesebb koronát nevel.

Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. Megbízható fajta. Betegségekkel szemben rezisztens fajta. Érdemes védettebb helyre ültetni, ugyanis kissé fagyérzékeny fajta, főleg fiatal korában. Termése július végén-augusztus közepéig szüretelhető.

A termés közepesen nagy (33-35 mm), megnyúlt és színváltós (innen kapta a fajtanevét is), ugyanis éretten a terméshéj sárga, de a napos oldalon vörösesre színeződik. A terméshús lédús, közepesen kemény, és nagyon édes, magvaváló. Alkalmas friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra, befőzésre is.

Érésidő: Július vége - Augusztus közepe

Porzói: Részben öntermékeny, vagyis a rendszeres és bő terméshez érdemes porzópárokat telepíteni a közelébe.
’Elena’
’Herman’
’Mirabelle von Nancy’

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.

Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. Hőigénye közepes, fagytűrése jó.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december. A nyár eleji rovarölő lemosó permetezést meghálálja.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. A szilvafélék ápolásának része a rendszeres metszés, mellyel a termésmennyiséget szabályozzuk.

Fontos, hogy a szilvafák keskeny koronát nevelnek, ezért a külső rügyre való metszést kell alkalmaznunk, így kialakítva egy szellős, jól áttekinthető koronaformát. Fontos, hogy metszés során a kisebb termőnyársakat hagyja fenn!

Kártevők, betegségek: Betegségekkel szemben ellenálló, rezisztens fajta.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: Alsó vázkaros nevelés esetén 2,5-3,5 m
Sor- és tőtávolság: 3,5-4 m
Termésérés: Július vége-Augusztus közepe
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, feldolgozás, pálinka, aszalvány, sütemények, leves, befőtt, lekvár

 

Védett tartalom

Paraméterek

Érési idő: VII. hó – (Július)
Magyarországon érés Július vége - Augusztus közepe