Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Castanea sativa 'Pyramidalis' – Szelídgesztenye

29.990 Ft
Díszfa méret
M: 100/125
Díszfa kiszerelés
K 5L
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kasztnéa szativa)

Szállítási méret: 100-125 cm magas
Kiszerelés: 5 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A szelídgesztenye egy hosszú életű gyümölcstermő fa, melyet díszfaként is előszeretettel ültetnek. Kezdeti növekedése fiatal korban gyorsabb (5-8 év), ezt követően lassú fejlődés jellemzi. Koronaformája kezdetben felfelé törekvő később kiszélesedő. A 'Pyramidalis' fajta ezzel ellentétben keskeny, felfelé törő koronát nevel, ami később sem lesz széles. Idősebb korban koronája kúpos. Több évtized után elérheti a 30 méteres magasságot is.  Egylaki növény, mely azt jelenti, hogy a hím- és nőivarú virágok egy fán találhatók, nagyobb részt szél általi beporzás jellemzi. Virágzása június közepén – június végén zajlik, ekkor egyszerre jelennek meg hím- és nőivarú virágzatai. Körülbelül 2 héttel korábban virágzik, mint az alapfaj.
Termésérése szeptember közepén kezdődik. Ekkor hullnak ki az ehető makktermések a szúrós zöld vagy éppen barnává váló kupacslevelek közül. A makk felülete fényes, sötétbarna színű.

Sötétzöld lombja ősszel élénk sárgára vált.

Mélyen gyökerezik. Enyhén savanyú talajon fejlődik a legszebben. A rendszeres öntözést meghálálja. Kerülni kell a meszes talajra történő telepítést. Elsősorban szoliterként javasolt ültetni.