Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Virágméret: közepes
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: július-szeptember
Virágátmérő 10-15 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Clematis 'Hagley Hybrid' - Iszalag (világos rózsaszín)

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: klemátisz )

Szállítási méret: 30-80 cm 

Ilyen méretben és állapotban szállítom ki Önnek megrendelt klemátiszait

Kiszerelés: 2 literes konténerben, három bambuszkaróra futtatva
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető! 

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 50-60 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 17-20 db növényt kell elültetnie, 50-60 centiméterenként egymástól.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
5.490 Ft / db
Méret
30/80 cm
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Clematis 'Hagley Hybrid' - Iszalag (világos rózsaszín) főbb jellemzői:

Az iszalag Hagley Hybrid fajtája egy igazán nőies megjelenésű kapaszkodó növény, mely gyorsan az Ön szívébe fogja magát lopni világos rózsaszín, csillag alakú virágaival. A világos rózsaszín virágú iszalag könnyedén felcsavarodik fából készült pergolára vagy lugasra, ahol kellemes árnyékot tud biztosítani nyári meleg napokon. A házfalat is be lehet vele futtatni, azonban a károk elkerülése végett ilyenkor is érdemes számára állványt készíteni. Ezt javasolt erős acélhuzalból elkészíteni, mivel az évek múlásával egyre nehezebbé válik az iszalag.

Nem csak világos színű virágai miatt, hanem élénkzöld színű levelei miatt is igen közkedveltté vált. A virágokat egész nyáron át csodálhatjuk, elvirágzás után azonban az üde zöld színű levelek veszik át a díszítés szerepét. Ha van helye terjeszkedni és növekedni, akkor az évek alatt akár 4-5 méter magasra is képes felkúszni, így valóban jó választás akkor, hogy ha egy kevésbé szép házfalat szeretnénk vele eltakarni.

Kertünk napos, félárnyékos helyére kell ültetni, valamint fontos, hogy tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba legyen elültetve. A kezdő kertbarátoknak is jó szívvel ajánlom ezt a kecses kapaszkodó növényt, hiszen kártevők, vagy kórokozó nem fogják zavarni a munkánkat, valamint nem igényel nagy szaktudást gondozása sem.

Hasznos olvasnivalók:

Az iszalag ültetése 3+1 lépésben
Az iszalag fajták 3 csoportjának metszési sajátosságai
A Clematis kerti ellenségei

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: clematis, futónövény, iszalag