Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Weigela florida ’Piroska’ a kertben

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 30. 12:04:37

A rózsalonc egy gyönyörűen virágzó cserje, sötétpiros virágaival magára hívja a tekintetet! Akár magánkertekben, de intenzíven gondozott parkokban is jó talajviszonyok között tömegesen nyíló virágaival díszít májustól egész nyáron át. A rózsalonc társítható más virágzó cserjékkel vagy egy lombjával díszítő cserje mellett. Lehetőleg a virágzásuk egy időszakra essen, és a virágok színei harmonizáljanak. Egy ilyen növénytársítás lehet pl. gyöngyvessző és rózsalonc egymás mellé ültetése. A rózsalonc ültethető szoliterként, de akár nyíratlan sövényként is nagy díszítőértékű. Nem ajánljuk viszont óvodák kertjébe, mert levele, termése mérgező.
Ha jól gondozzuk is növényünket, ritkán fordul elő, hogy elkap betegségeket, ám azért megjelenhet a leveleken, virágon pl. gombás fertőzés vagy rovarkártevő is. Jó, ha figyelemmel kísérjük kertünkben minden növényünk egészségi állapotát, így még időben meg tudjuk akadályozni a nagyobb bajokat. A Weigela mint mérgező növény ellenáll a legtöbb károkozó ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: lonc-félék