Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Bivalyszív' – Folytontermő paradicsom

Ár:
1.790 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Bivalyszív' – Folytontermő paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Bivalyszív’ egy hagyományos fajta, mely folytonos növekedésének köszönhetően, egész nyáron át szedhető. Házi kerti termesztésben előszeretettel választott fajta, melyben jelentős szerepet játszik a termés nagy mérete és a jellemzően 400-450 g között alakuló súlya, szokták két tenyérnyi paradicsomnak is nevezni.

A kárminpiros színű, enyhén megnyúlt, ökörszív típusú paradicsom. A terméshéj és hús vastag, piros színű, jó ízű, kissé savas. Elsősorban friss fogyasztásra használható, de befőzésre lé és szósz készítésére egyaránt alkalmas. Készíthető belőle töltött paradicsom is, ebben az esetben hagyjuk tovább a száron a bogyókat, amikor színűk sötétebbé válik szedjük le és használjuk fel őket.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

Magas fajta, így támrendszert, karózást igényel és a növekedés ideje alatt többszöri kötözést is. Abban az esetben, ha kevesebb, de nagyobb termés betakarítása a célunk, úgy végezhető termésritkítás is.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni: 
Kifejlett magasság: 1,5-1,5 m
Ajánlott sortáv: 0,9 m
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július közepe-vége
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Középmagas fajta
Bogyó alakja, színe: A bogyó nagy méretű, kissé megnyúlt, szív alakú, kárminpiros színű

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!